Linde Gas Benelux vernieuwt portfolio van farmaceutische gassen

Linde Gas Benelux vernieuwt portfolio van farmaceutische gassen van Linde Gas Benelux

Door: Linde Gas Benelux  23-03-2007

Op maat ontwikkeld, uitgebreid getest en 100% traceerbaar

Linde Gas Benelux vernieuwt portfolio van farmaceutische gassen


Het toepassen van speciale gassen komt steeds vaker voor, met name ook in de farmaceutische industrie. Gezien de aard van deze producten spreekt het voor zich dat kwaliteit en perfecte traceerbaarheid van de productieketen hier van het hoogste belang zijn. Want door de steeds stringentere bepalingen worden gassen bij gebruik in de farmaceutische industrie tegenwoordig beschouwd als medicijn.


Speciaal daarvoor heeft Linde Gas een concept van traceerbare gassen ontwikkeld dat producenten in de farma-industrie helpt te voldoen aan de relevante bepalingen, zoals GMP (Good Manufacturing Practice). Het gebruik van traceerbare gassen die getest zijn om te voldoen aan de verschillende farmacopees is een betrouwbare manier om de veiligheid te verhogen bij de fabricage van farmaceutische producten.


Linde Gas Benelux (tot eind 2006 bekend onder de naam Hoek Loos) biedt daarbij een vernieuwd portfolio van farmaceutische gassen. Deze gassen zijn leverbaar in cilinders, in bulk en als on-site concept; afhankelijk van de benodigde hoeveelheid gas en de zuiverheid. Deze gassen bestaan deels uit een standaard assortiment, met daarnaast veel mogelijkheden om speciale mengsels op maat te produceren; dus in precies die samenstelling die in specifieke situaties gewenst wordt.


• Het cilinder-portfolio wordt daarbij aangeboden onder de naam HiQ TRACE. Daartoe behoren ook pakketten met 16 cilinders.
• Farmaceutische gassen in bulk presenteert Linde Gas Benelux onder de merknaam VERISEQ. Dit betreft dan het vloeibare equivalent van een aantal cilindergassen, die in bulktanks bij de productiefaciliteiten worden gevuld.
• Daarnaast is het mogelijk om deze farmaceutische gassen on-site te produceren. 'On-site' betekent dat de productie ter plekke plaatsvindt. Hiervoor heeft Linde Gas het ECOVAR-concept ontwikkeld. Deze systemen zijn erop gericht om productiefaciliteiten betrouwbaar en kostenefficiënt van gas te voorzien – met als resultaat een geringere impact op het milieu, en minder transport.


Aangezien alle traceerbare gassen door Linde Gas Benelux worden voorzien van complete analysecertificaten, kunnen de interne analyses bij productiefaciliteiten in de farmaceutische industrie tot een minimum worden beperkt.Noot voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de productspecialisten bij Linde Gas Benelux, de heren A. van Trigt (tel. 010 246 1262) of E. Bulten (tel. 010 246 13 93). Ook afbeeldingen met betrekking tot de speciale gassen voor de farmaceutische industrie zijn bij hen op te vragen.