Linde Gas met nieuw knowhow concept naar ITSC 2008

Linde Gas met nieuw knowhow concept naar ITSC 2008 van Linde Gas Benelux

Door: Linde Gas Benelux  28-04-2008

Van 2-4 juni a.s. vindt in het MECC opnieuw de International Thermal Spraying Conference (ITSC ’08) plaats. Een congres in combinatie met een vakbeurs, die dat bij toerbeurt gehouden wordt in Amerika, Azië of Europa.

Dit evenement, toonaangevend op het gebied van thermisch gespoten oppervlakken, wordt georganiseerd onder auspiciën van het IWW (International Institute of Welding), het Deutscher Verband für Schweissen (DVS), de International Thermal Spray Society (ASM), en ditmaal ook het NIL en de VTS (Vereniging voor Thermische Spuittechnieken).

De ISTC heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot hét congres op het gebied van applicaties en kennisuitwisseling rondom trends in thermische spuittechnieken. In maar liefst 41 sessies geven 32 landen inzicht in hun technische noviteiten. Parallel aan de conferentie is er een vakbeurs met 40 bedrijven.

Op het terrein van de industriële gassentechnologie is marktleider Linde Gas sinds dertig jaar toonaangevend met haar eigen research op dit gebied. Op haar stand 308 presenteert Linde haar gassenconcepten voor verschillende thermische spuitprocédé’s. Centraal staan het knowhow-concept LINSPRAY® en met name de introductie van een nieuw procesgas: LINSPRAY® Arcmix.
Dit mengsel is de vervanger van lucht als transportgas bij het elektrisch draadspuiten. Bij onder andere het spuiten van roestvast staal voorkomt LINSPRAY® Arcmix het verbranden van de koolstofcomponent, waardoor er aanmerkelijk minder stof en rook vrijkomt. Door het beperken van de zuurstofconcentratie wordt een optimale kwaliteit, hardheid en sterkte van de gespoten deklaag bereikt, met een procesrendement van meer dan 90%.

Nadere informatie over dit bericht wordt u gaarne verstrekt door Linde Gas Benelux, tel. 010 246 14 70.