Pro Partner Bedrijfsovername - introduceert 'Capital-Partners'

Door: Pro Partner - Bedrijfsovername, Fusie En Bedrijvenmakelaar  17-06-2008
Trefwoorden: Bedrijfsovername

Pro-Partner Bedrijfsovername bestaat uit een groep van ervaren ondernemers. Gezamenlijk zijn zij geïnteresseerd in de overname en exploitatie van gezonde MKB ondernemingen. Dit is de primaire doelstelling. Pro-Partner is dus geen adviseur maar de koper of verkoper. Pro-Partner beschikt door jarenlange aanwezigheid op de markt van MKB bedrijven over een ruim aanbod en inzicht in de markt. Zo is Pro-Partner onder meer erkend ‘Gecertificeerd Intermediair van de Ondernemingsbeurs’. Slechts enkele ondernemingen uit het enorme aanbod worden professioneel geselecteerd om overgenomen te worden, ‘de krenten uit de pap’. De selectie en criteria voor overname door Pro-Partner zijn streng. Reële waarde-ontwikkeling en beheersing van risico’s staan hier centraal. Een gedegen beleid.

Pro-Partner wil de overgenomen ondernemingen laten groeien en laten renderen. Dit gaat niet zonder het investeren van kapitaal en ervaring. Voor het overnemen, laten renderen en het laten groeien heeft Pro-Partner een unieke methodiek ontwikkeld. In grote lijnen: Pro-Partner neemt een bedrijf over. Pro-Partner zoekt een geschikte ‘compagnon’ ofwel executive partner die als mede-aandeelhouder de betreffende overgenomen onderneming runt. Pro-Partner blijft aandeelhouder en ondersteunt met kapitaal, commissarissen en management support.

In dit kader is Pro-Partner te vergelijken met een actieve participatiemaatschappij. De overgenomen onderneming kan na de ‘upgrade’ zelfstandig verder of Pro-Partner blijft geheel of gedeeltelijk eigenaar en beheerder. Om het kapitaal, de commissarissen en management support aan de overgenomen bedrijven te kunnen leveren heeft Pro-Partner een unieke en transparante partnerstructuur ontwikkeld. Pro-Partner bestaat uit een groep capital partners en equity partners.

‘Capital Partners’
Pro-Partner Capital BV (PPC) wordt gevormd door een exclusieve groep van ‘Capital Partners’ die per partner gemiddeld circa Euro 250.000,- investeren (vanaf Euro 50.000,-). De inleg wordt gegarandeerd. Bij een overname neemt PPC voor een deel de functie van de ‘bank’ over maar profiteert wel mee van de transactie resultaten. Het rendement kan oplopen naar 18 procent of meer (gemiddeld 14 procent). Vanuit deze groep worden ook de ‘members’ benoemd voor de Raad van Advies van de overgenomen ondernemingen.

Trefwoorden: Bedrijfsovername

Contact Pro Partner - Bedrijfsovername, Fusie En Bedrijvenmakelaar

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share