teamdag gekoppeld aan ontwikkelingsproject

teamdag gekoppeld aan ontwikkelingsproject van Alles Anderz

Door: Alles Anderz  05-10-2006

De actie om speeltoestellen te maken is geboren vanuit de “Credo gedachte”, om ook eens wat voor de medemens te doen. Om met elkaar te voelen dat het goed is om eens iets voor een ander te maken.
Johnson& Johnson Consumer heeft wereldwijd met diverse andere J&J divisies een gemeenschappelijke basis, ‘het Credo’, waarin verantwoordelijkheden zijn vastgelegd naar de gebruikers van de producten, naar eigen werknemers, de maatschappij en de aandeelhouders. ‘In al ons handelen laten wij ons leiden door onze sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheden’.

Er werd hard gewerkt door zo’n vijftig collega’s op één van de laatste mooie dagen van september. Het plein bij Stadslandgoed De Kemphaan was omgetoverd tot een grote werkplaats waar gezamenlijk de handen ineen werden geslagen voor Stichting PAZ-Holandesa.
De missie van PAZ-Holandesa luidt: “het actief bevorderen van de verbetering van de basisgezondheid van kansarme kinderen in het midden en zuiden van Peru. Door middel van het uitvoeren van operatieprojecten, het bieden van kennisoverdracht en het opzetten van duurzame medische projecten en samenwerkingsverbanden”.
Zeer vaak voorkomende geboorte-afwijkingen in Peru zijn hazenlippen, waterhoofden en open ruggetjes. Nederlandse artsen verrichten op vrijwillige basis operaties om deze afwijkingen te verhelpen. PAZ- Holandesa is bezig met de bouw van een nieuw kinderziekenhuis in Arequipa.

De speeltoestellen zijn gemaakt van gebruikte rubber autobanden, een bijzondere materiaalkeuze en goed uitlegbaar. In de eerste plaats om met eigen ogen eens anders naar afgeschreven materialen te kijken en het op een bijzondere manier te recyclen. En het vervolgens naar een project te sturen wat er ook echt wat mee kan, namelijk kinderen blij maken.
Bovendien hebben de werknemers de toestellen helemaal zelf gemaakt, onder deskundige begeleiding van afvalarchitecten, experts op dit gebied. De combinatie van deze factoren zorgde voor een verrassende middag die enthousiast werd ontvangen. Iedereen was erg trots op het resultaat.

De speeltoestellen worden aan het eind van jaar op transport gesteld naar Arequipa in Peru. Panalpina, een internationale lucht- en zeevrachtvervoerder, vindt het initiatief van Johnson & Johnson Consumer zo bewonderenswaardig dat zij belangeloos het transport zullen verzorgen. Het gehele vervoer over zee kan door de werknemers gevolgd blijven worden via de website van Johnson & Johnson.