A Christmas Carol in Voorburg

A Christmas Carol in Voorburg van Herenstraat In Voorburg

Door: Herenstraat In Voorburg  07-12-2011
Trefwoorden: Centrum, Activiteiten, Historie

In het oude centrum van Voorburg komen de verhalen van Charles Dickens tot leven, tijdens de kerstmarkt van donderdag 15 t/m zondag 18 december 2011. De sfeervolle winkelstraatjes en historische panden vormen het decor voor activiteiten die de 19e eeuw doen herleven. Het is bijna Kerst. Achter de ramen van de huizen brandt kaarslicht, kerstkoren brengen de mooiste kerstliederen ten gehore. Een vuurkorf brandt en de mensen warmen hun handen. Vier dagen lang dwalen personages uit de verhalen van Dickens rond over de kerstmarkt, zoals Ebenezer Scrooge, David Copperfield en Oliver Twist. Deftige dames en heren in jacquet met hoge hoeden flaneren door de straten , maar ook arme weeskinderen zijn aanwezig. Er worden Dickensverhalen voorgelezen en rijdt er een arrenslee rond. De etalages van de winkels in het centrum zijn stijlvol versierd in Dickensstijl. Kerstmarkt Op 15 december wordt de kerstmarkt officieel geopend om 17.00 uur. Bij de kersthuisjes en –kramen zijn leuke kerstartikelen en heerlijke hapjes en drankjes te koop. Bezoekers kunnen ook met de Kerstman op de foto of een mooie kerstfoto van hun huisdier laten maken. Een bijzondere activiteit is de Route d’amuse op zondag 18 december. De deelnemers maken een wandeling door ’t historisch centrum en kunnen in verschillende restaurants een heerlijke amuse nuttigen. Kaarten zijn vooraf te koop. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Serious Request, een initiatief van Radio 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Dit jaar zamelen zij geld in voor ‘moeders die geraakt zijn door oorlog’. De kerstmarkt is op donderdag 15 december geopend van 17.00 tot 21.00 uur, op vrijdag 16 december tot 21.00 uur, op zaterdag 17 december tot 20.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het programma is te vinden op voorburgcentrum.nl. Traditionele kaarsjesavond Op zaterdag 24 december is het Kerstavond. Vanaf 17.00 uur doven de straatlantaarns en de elektrische verlichting van de bedrijven en bewoners. Het mooie historisch centrum wordt dan magisch verlicht door tienduizenden kaarsjes en kinderen met lampionnen. Jaarlijks trekt deze avond vele bezoekers uit binnen- en buitenland, die de sfeer komen proeven tijdens de mooiste Kerstavond van Nederland. Bereikbaarheid Vlak naast het centrum is station Voorburg gevestigd met alle verbindingen van het openbaar vervoer. Bij Westvliet fitness- en racketclub, Westvlietweg 55 te Den Haag is er een groot parkeerterrein waar bezoekers gratis kunnen parkeren. Via de oversteek over de Westvlietweg en de Kerkbrug is het oude centrum direct bereikbaar.

Trefwoorden: Activiteiten, Allure, Centrum, Dorpskern, Herenstraat, Historie, Historisch Centrum, Kaarsjes, Kerstkoor, Kerstliederen, Lichtjesavond, Winkelcentrum

Andere producten en diensten van Herenstraat In Voorburg

Oldtimerfestival in het Oude Centrum Voorburg van Herenstraat In Voorburg thumbnail
25-08-2012

Oldtimerfestival in het Oude Centrum Voorburg

 Een jaarlijks terugkerend evenement in het Oude Centrum van Voorburg is het Oldtimerfestival. Dit jaar wordt deze weer gehouden op zondag 16 september 2012. Er zijn dan de mooiste oldtimers en classic cars te bewonderen in het schitterende decor van onze mooie historische gebouwen.


Oldtimerfestival in het Oude Centrum van Voorburg van Herenstraat In Voorburg thumbnail
05-07-2012

Oldtimerfestival in het Oude Centrum van Voorburg

 Een jaarlijks terugkerend evenement in het Oude Centrum van Voorburg is het Oldtimerfestival. Dit jaar wordt deze weer gehouden op zondag 16 september 2012.  


Live muziek en vrijmarkt tijdens Koninginnedag centrum Voorburg van Herenstraat In Voorburg thumbnail
18-04-2012

Live muziek en vrijmarkt tijdens Koninginnedag centrum Voorburg

Koninginnedag wordt altijd groots gevierd in ‘t historisch centrum van Voorburg. Ook maandag 30 april 2012 beloofd het weer gezellig druk te worden met diverse live optredens.


De beste wensen met warme chocolade van Herenstraat In Voorburg thumbnail
07-01-2012

De beste wensen met warme chocolade

Afgelopen zaterdag, 7 januari 2012, was het gezellig in ’t historische centrum Voorburg. De ondernemers wilden hun klanten eens extra in de watten leggen en hadden speciaal wat extra’s gedaan.


Historisch centrum Voorburg gastvrij in 2012 van Herenstraat In Voorburg thumbnail
02-01-2012

Historisch centrum Voorburg gastvrij in 2012

Er is veel gebeurt in 2011 en er gaat nog veel meer gebeuren in het nieuwe jaar. De leden van de Vereniging Ondernemend Oud Voorburg kijken uit naar 2012. Voor 2012 is er een druk activiteitenprogramma opgesteld.


Stedin trekt bijna de stekker uit traditionele kaarsjesavond Oud Voorburg van Herenstraat In Voorburg thumbnail
28-12-2011

Stedin trekt bijna de stekker uit traditionele kaarsjesavond Oud Voorburg

Stedin, de beheerder van het netwerk van de straatverlichting, dreigde de stekker uit deze jarenlange traditie te trekken van kaarsjesavond in het centrum van Voorburg. Zij hebben de kosten voor het drie uur doven van de straatverlichting dit jaar met meer dan 400% verhoogd.


Kerstmarkt en route d’amuse leveren ruim € 1.000 op voor Serious Request van Herenstraat In Voorburg thumbnail
28-12-2011

Kerstmarkt en route d’amuse leveren ruim € 1.000 op voor Serious Request

De activiteiten rond de kerstmarkt in het oude centrum van Voorburg hebben € 1.027,65 opgebracht voor Serious Request. Voorzitter Wang Choy van de Vereniging Ondernemend Oud Voorburg overhandigden een cheque met dit mooie bedrag aan het Rode Kruis afdeling Voorburg.


Traditionele lichtjesavond in Voorburg van Herenstraat In Voorburg thumbnail
19-12-2011

Traditionele lichtjesavond in Voorburg

 Zaterdag 24 december 2011 is het Kerstavond. Vanaf 17.00 uur zullen de straatlantaarns doven en ook de elektrische verlichting van de bedrijven en bewoners zal uit worden gedaan. Het mooie historisch centrum zal dan magisch verlicht worden door tienduizenden kaarsjes en kinderen met lampionnen.   Kerstavond Geniet van de prachtige schoonheid van ’t Historische centrum van Voorburg. Op Kerstavond wordt traditiegetrouw de Lichtjesavond georganiseerd in Voorburg. U kunt de sfeer proeven


OUTLETWEEKEND in de Voorburgse Herenstraat van Herenstraat In Voorburg thumbnail
15-06-2010

OUTLETWEEKEND in de Voorburgse Herenstraat

  Op zaterdag 26 en zondag 29 juni is het Outletweekend. De mode- en kostenbewuste shopper kan in de sfeervolle ambiance van dit chique winkelparadijs interessante koopjes doen.


Koopzondag en lichtjesavond in de Voorburgse Herenstraat van Herenstraat In Voorburg thumbnail
09-12-2009

Koopzondag en lichtjesavond in de Voorburgse Herenstraat

Geniet van de prachtige schoonheid van ’t Historische centrum van Voorburg. Op Kerstavond wordt traditiegetrouw de Lichtjesavond georganiseerd in Voorburg. U kunt de sfeer proeven en meedoen tijdens de mooiste Kerstavond van Nederland. Jaarlijks trekt deze avond dan ook niet voor niets bezoekers uit binnen- en buitenland.


Kinderen zijn de baas van Herenstraat In Voorburg thumbnail
06-05-2009

Kinderen zijn de baas

Op zaterdag 13 juni 2009 zijn de kinderen de baas in en rond de Herenstraat in Voorburg. Niet alleen de winkeliers, maar ook jeugdige ondernemers zullen op deze dag hun waren aanbieden.

“Kinderen die zich hebben aangemeld mogen hun eigen spulletjes verkopen op echte kramen die verdeeld staan in de Herenstraat, Franse Kerkstraat en in de Voorhofstraat.” vertelt organisator Imelda Slootweg van de Stofferie in het stadscentrum.

Naast de kramen is er ook een draai


Historisch centrum van Voorburg van Herenstraat In Voorburg thumbnail
05-02-2009

Historisch centrum van Voorburg

In de Herenstraat en de direct daaraan gelegen straten is een mix te vinden van detailhandel, horeca en kunst. De aanwezigheid van kunst uit zich door de aanwezigheid van galeries en musea.

In 't Historisch Centrum van Voorburg nabij Den Haag kunt U gezellig winkelen in de vele exclusieve modeboetiekjes. Ontdek de grote verscheidenheid aan speciaalzaken die het centrum rijk is. Mode, culinair en historie vloeien samen tot een inspirerend geheel.

De Voorburgse Herenstraat