Koffieleutje van Peijnenburg direct in top 10 van best verkochte koekjes

Koffieleutje van Peijnenburg direct in top 10 van best verkochte koekjes van Hollander van der Mey

Door: Hollander van der Mey  27-06-2007
Trefwoorden: Koek, Koffieleutjes

PERSBERICHT


Koffieleutjes vliegen met 100.000 pakken per week de winkels uit


Koffieleutje van Peijnenburg direct in top 10 van best verkochte koekjes

Geldrop, 27 juni 2007 – Op dit moment verkopen de supermarkten in Nederland per week al 100.000 pakken Koffieleutjes van Peijnenburg. Het Koffieleutje is daarmee een van de best roterende producten in het segment alledaagse koekjes met een gemiddelde rotatie van 12 per winkel per week. Twee maanden na introductie staat het Koffieleutje al in de top 10 van de meeste verkochte koekjes.

Het Koffieleutje is het eerste koekje dat Peijnenburg op de Nederlandse markt brengt. Het is een licht knapperig koekje dat een bron van vezels is. Het koekje bevat in vergelijking met andere koffiekoekjes, zoals speculaas en sprits, 40 procent minder verzadigd vet. Het koffieleutje is in drie smaakvarianten verkrijgbaar: Koffieleutje Original, Koffieleutje 6 Granen dat extra vezels bevat en Koffieleutje Chocolade met een laagje Belgische chocolade.

Voor Sipke van der Werf, marketing manager van Koninklijke Peijnenburg, is het succes van het Koffieleutje eenvoudig te verklaren. “Consumenten willen anno 2007 gewoon een lekker koekje bij de koffie. Als dat koekje dan ook nog weinig calorieën bevat, twijfelen zij geen moment. Ze leggen de Koffieleutjes direct in de winkelwagen. Hiermee is het Koffieleutje een perfecte aanvulling op het assortiment van Koninklijke Peijnenburg.”

# # #


Over Koninklijke Peijnenburg B.V.
Koninklijke Peijnenburg B.V. produceert al meer dan 120 jaar ontbijtkoek, een traditioneel Nederlands product dat van nature vetarm en een bron van vezels is en geen kleurstoffen bevat. In het voorjaar van 2007 brengt Peijnenburg met het Koffieleutje haar eerste koekje op de markt.

Sinds 1 juli 2006 maakt Koninklijke Peijnenburg onderdeel uit van Lotus Bakeries. Voor meer informatie: www.peijnenburg.nl en www.lotusbakeries.com


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Yvonne Vanlier van Koninklijke Peijnenburg B.V., telefoon: 040 280 77 12, e-mail [email protected] of Daniëlle Tamis van Hollander van der Mey/MS&L, telefoon: 070 354 9000, e-mail: [email protected]

Rechtenvrij beeldmateriaal kunt u in hoge resolutie downloaden van http://www.hvdm.nl/pers/270607.htm


EINDE PERSBERICHT
Trefwoorden: Koek, Koffieleutjes

Contact Hollander van der Mey

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share