Acupunctuur Regine Sies

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Agneshove 99 , 2215 HS Voorhout, Zuid-Holland

E-mail

Over Acupunctuur Regine Sies

Acupunctuur is een bijna 5000 jaar oude Chinese geneeswijze. De oudste bekende geschriften dateren van 2500 voor Christus. Het is gebaseerd op een filosofie die uitgaat van het fenomeen Qi. Qi wordt gezien als een universeel verschijnsel, dat zich het makkelijkste laat omschrijven als “energie”. Volgens de Chinese filosofie is alles in het universum een manifestatie van deze Qi. De laatste jaren wordt dit ook in het westen steeds meer erkend, onder andere door recente natuurwetenschappelijke ontdekkingen.

Ook in het lichaam is deze Qi aanwezig. De Qi hoort goed te stromen en in evenwicht te zijn. Zolang dat het geval is, is er een goede balans tussen Yin en Yang en de verschillende orgaansystemen in het lichaam en is de persoon gezond. De Qi stroomt in het lichaam door kanalen die meridianen genoemd worden. De verschillende orgaansystemen hebben elk een eigen hoofdmeridiaan waarmee ze verbonden zijn. Daarnaast zijn er nog andere meridianen die allen hun specifieke functie hebben. Recent zijn deze meridianen met bepaalde technieken zichtbaar gemaakt, maar met het blote oog zijn ze niet te zien. Onder een microscoop is te zien dat een stukje huid dat weggenomen is op de plaatsen waar een acupunctuurpunt ligt, er anders uitziet dan omliggend weefsel.

Acupunctuur bij kinderen

Acupunctuur is bij uitstek geschikt voor het behandelen van diverse aandoeningen bij baby’s en kinderen. Veel problemen die door de westerse geneeskunde moeilijk te behandelen zijn of alleen met medicatie, reageren erg goed op behandelingen met acupunctuur. Door mijn jarenlange ervaring in het werken met kinderen in een praktijk voor o.a. kinderfysiotherapie, ben ik er achter gekomen dat juist bij kinderen een integrale benadering van het hele kind van groot belang is.

Het grote voordeel bij het behandelen van kinderen is dat hun energiesysteem nog nauwelijks is beïnvloed door ervaringen en medicatie, zodat de behandelingen vaak zeer effectief zijn.

Openingstijden

Ma - Zo
Gesloten

Featured Message

Neem vandaag contact op

30-11-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Categorieën: Acupuncture

Deze lijst wordt verzorgd door:

Is Acupunctuur Regine Sies in Agneshove 99, Voorhout Zuid-Holland 2215 HS uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Fysiotherapie diensten in Voorhout Zuid-Holland beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Voorhout Fysiotherapie per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Voorhout Zuid-Holland, 2215 HS, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3817169]