MEXX EUROPE HOLDING BV GAAT SAMENWERKEN MET MAF FASHION

Door: Mexx Europe  07-02-2006
Trefwoorden: Fashion, Samenwerking

Mexx Europe Holding BV, onderdeel van Liz Claiborne Inc. (NYSE: LIZ), heeft een overeenkomst gesloten met MAF Fashion LLC, een onderdeel van de Majid Al Futtaim groep in Dubai, voor de exclusieve distributierechten van enkele merken van Liz Claiborne Inc. in zowel de regio van het Midden-Oosten als in bepaalde landen in noordelijk Afrika, het oostelijke Middellandse-Zeegebied en Pakistan. Een aantal merken, waaronder Mexx, Liz Claiborne, Lucky Brand Jeans en Monet worden op het ogenblik door lokale partners in deze gebieden gedistribueerd. MAF Fashion heeft de verantwoordelijkheid voor deze merken op zich genomen voor ongeveer 60 zelfstandige winkels en een aantal warenhuisconcessies in het Midden-Oosten, tevens wordt de algemene aanwezigheid van onze onderneming in de regio uitgebreid.

Alphons Schouten, Senior Vice-President of Sales binnen Mexx Europe Holding BV, reageerde als volgt op de aankondiging, "De samenwerking met de Majid Al Futtaim groep en MAF Fashion levert een belangrijk groeipotentieel en een aanmerkelijk concurrentievoordeel terwijl er een sterke strategische positie wordt opgebouwd in een regio van de wereld die wij als ’nog niet doorgedrongen’ beschouwen. De ervaring en plaatselijke kennis van MAF Fashion in combinatie met de kracht en diversiteit van onze brede portefeuille van merken geeft ons een belangrijke springplank waarmee wij onze aanwezigheid in deze markt kunnen vergroten."

"De merken van Liz Claiborne Inc. behoren tot de meest bekende ter wereld en zijn daarbij ook bijzonder geliefd bij de consument. Hun omvangrijke deskundigheid en hun gave om modeconcepten om te zetten in designkleding is een perfecte aanvulling op onze krachtige marketing kernactiviteiten en plaatselijke kennis," zegt Ko Voigt, Senior Vice-President en CFO van de Majid Al Futtaim groep. "Deze overeenkomst betekent niet alleen een geweldige groeimogelijkheid voor Liz Claiborne Inc., maar het versterkt ook onze positie als marktleider in een van de snelst groeiende detailhandelmarkten ter wereld."

De Majid Al Futtaim groep in Dubai is een onderneming met een aanzienlijk aantal bedrijven in de regio en betrokken bij de ontwikkeling van onroerend goed, hotel en vrijetijdsactiviteiten, bouwprojecten voor hypermarkten en financieel vermogensbeheer.

Liz Claiborne Inc. ontwerpt en verkoopt een uitgebreid scala van kleding en accessoires voor vrouwen, mannen, tieners, kinderen en kleuters. Het bedrijf brengt verder nog parfums voor vrouwen en mannen op de markt. De 42 merken in de portefeuille van Liz Claiborne Inc. zijn wereldwijd bij meer dan 30.000 verkooppunten beschikbaar. Voor meer informatie bezoek de website: http://www.lizclaiborneinc.com

Trefwoorden: Fashion, Samenwerking

Contact Mexx Europe

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share