Aktor LCS, de snelroldeur voor supermarkten en warenhuizen

Aktor LCS, de snelroldeur voor supermarkten en warenhuizen van Albany Door Systems

Door: Albany Door Systems  22-06-2011
Trefwoorden: Binnendeuren, Industriedeuren, Automatische Deuren

 

Aktor LCS: de snelroldeur voor supermarkten en warenhuizen


De snelroldeur Aktor LCS is speciaal afgestemd op de behoeften van supermarkten en warenhuizen en vormt dus de optimale oplossing voor de scheiding van magazijn en winkel.

Goederen en producten in de buurt van de verkoopruimte opslaan en deze tegelijkertijd tegen diefstal en ongewenste blikken beschermen – met de nieuwe snelroldeur Aktor LCS van het merk Albany Door Systems is dat nu geen probleem meer.

De speciaal op de behoeften van supermarkten en warenhuizen afgestemde deur maakt dankzij de hoge openings- en sluitsnelheid een snelle logistiek mogelijk. De frequentiegeregelde deurbediening waarborgt bovendien een vloeiende en slijtagevrije afremming in de eindposities. Hierdoor is een lange levensduur van de snelroldeur gegarandeerd. Bovendien overtuigt de Aktor LCS met zijn afmetingen van 2.500 mm x 3.000 mm (BxH).

Een duidelijk voordeel is het doordachte veiligheidsconcept: het robuuste deurblad wordt bij een botsing met een vorkheftruck uit de kolommen geduwd en keert bij de volgende belastingscyclus weer in zijn oorspronkelijke positie terug. De kolommen van de deur worden door een aanrijbeveiliging van staal op de grond tot een hoogte van 300 mm effectief tegen beschadigingen door vorkheftrucks beschermd. Aanvullende bescherming biedt het flexibele onderlijstprofiel dat met een veiligheidslichtscherm in de kolommen aan de zijkant gecombineerd is. Dat biedt een verhoogde veiligheid en betere werkomstandigheden voor het bedieningspersoneel. De Aktor LCS is gecertificeerd voor gebruik in vluchtroutes. Hierdoor kan de snelroldeur overal worden gebruikt waar magazijn en verkoopruimte dicht bij elkaar liggen.

Naast de veiligheidseisen heeft Albany Door Systems ook aan de optische eisen gedacht. Voor een aangename verkoopsfeer wordt de Aktor LCS namelijk optisch aangepast. Hiervoor worden de zijdelen van tweedelige aluminiumprofielen geheel naar wens van de klant in kleur gelakt. Ook de kleur van het deurblad van vinylweefsel wordt aan de wensen van de klant aangepast, zodat een harmonisch totaalplaatje ontstaat.

Trefwoorden: Automatische Deuren, Binnendeuren, Deuren Energiebesparing, Deuren Logistiek, Deuren Thermische Scheiding, Industriedeuren, Service & Onderhoud Deuren, Snelroldeuren, Supermarktdeur, Tochtdeuren, Winkeldeur,