Albany deuren beschermen personeel en processen in zeer geautomatiseerde industriële sectoren

Albany deuren beschermen personeel en processen in zeer geautomatiseerde industriële sectoren van Albany Door Systems

Door: Albany Door Systems  05-03-2009

Er worden veel eisen aan geautomatiseerde productieprocessen gesteld: betrouwbaarheid, weinig stilstand, compacte afmetingen, een hoge productiesnelheid en een goede toegankelijkheid voor service en onderhoud. Daarnaast is de veiligheid van de werknemers minstens zo belangrijk, want hoe hoger het automatiseringsniveau van de productie, hoe groter de mogelijke gevaren worden. Dit betekent dat afgedichte productieprocessen direct toegankelijk moeten zijn. De nieuwe RapidProtect 2000 MP is een hoogwaardige deur die aan alle eisen voldoet en het is bovendien een van de snelste deuren in haar klasse.

Deze beschermingsdeur voor machines heeft een lange levensduur, een goede toegankelijkheid en compacte afmetingen, en is uniek op de markt.

De nieuwe beschermingsdeur heeft onder meer een vast deurgordijn, stabiele panelen en optionele ramen.

De RR 2000 MP beschermt iedereen in de zone tegen rondvliegende vonken, stof en lasspatten. De deur wordt via een microprocessor bestuurd zodat de deur volgens de behoeften van de klant kan worden geprogrammeerd. Daarnaast kunnen er uitvoeringen worden geleverd die aan diverse fabrieksnormen voldoen. De deur is ontworpen volgens de voorschriften EN ISO 13849-1 en IEC EN62061 en is volledig betrouwbaar, zelfs na jarenlang gebruik. De RapidProtect 2000 MP kan in sterk geautomatiseerde processen in de kleinste ruimten met servicepersoneel worden gebruikt. De toepassing is mogelijk waar er geautomatiseerde lassystemen, freesmachines, lakafwerkingssystemen, persen, transportbandinstallaties, liftsystemen en opslagsystemen tot aan het plafond zijn en ook bij gebruik van werkstukken en gereedschap.

De RapidProtect 2000 MP is met succes wereldwijd ingezet en blijft betrouwbaarheid bieden (inclusief de nieuwe MCC-bediening voor kortere cyclustijden). De deur is ook voorzien van een nieuwe veiligheidseindschakelaar die voldoet aan de nieuwste vereisten (EN ISO 13849-1 en IEC EN62061).