RapidRoll®300Plus Alu: de economische deur onder de snelroldeuren

RapidRoll®300Plus Alu: de economische deur onder de snelroldeuren van Albany Door Systems

Door: Albany Door Systems  15-09-2011
Trefwoorden: Binnendeuren, Buitendeuren, Industriedeuren

 

Compact, licht en aan te passen aan de wensen van de klant - deze eigenschappen onderscheiden de nieuwe snelroldeur RapidRoll® 300 Plus Aluminium van Albany Door Systems

De nieuwe RapidRoll® 300Plus Alu van Albany Door Systems is in verschillende branches en universeel toepasbaar als binnendeur. De economische snelroldeur is onder meer geschikt voor distributie- en magazijntoepassingen, voor retail en groothandel en voor afgeschermde buitentoepassingen. Met speciale apparatuur kan de RapidRoll® 300Plus Alu  worden omgebouwd tot een snelroldeur voor nooduitgangsgebieden.
Tot de voordelen behoort het ruimtebesparend ontwerp dat installatie in deuropeningen met beperkte ruimte mogelijk maakt.
De snelroldeur kan ingezet worden met een maximale afmeting van 4000 x 4200 mm (b. x h.). Zijgeleiding, onderlijstprofiel en deurrol zijn van geanodiseerd aluminium.
Standaard is het deurblad gemaakt van transparant PVC-materiaal met blauwe of rode verticale verstevigingsstroken. Op verzoek kan de deur met RollTex® of NomaTex® worden uitgerust, met of zonder vensters of zichtpanelen. Ook is een PVC deurblad met siliconenvrije verstevigingsstroken mogeljik.
De deur opent en sluit met een maximale snelheid van 2,2 m/s.
De deur wordt bediend via een display met folietoetsen en een grafische diplay in een klein kastje aangebracht bij de zijgeleider. Hierop kunnen diverse diagnosemeldingen worden afgelezen.

Voor optimale veiligheid heeft de deur een elektrische onderlijstbeveiliging. De vaste fotocel voorkomt ook dat de deur sluit wanneer zich een object in de deuropening bevindt. Optioneel kan de deur worden uitgerust met een crashfunctie. Bij een botsing breekt het onderlijstprofiel los, waarbij een sensor wordt geactiveerd die de deur stilzet.
RapidRoll® 300Plus Alu is ontworpen conform de  UVV-voorschriften en de geharmoniseerde CE-richtlijnen, inclusief EN13241-1.

Trefwoorden: Automatische Deuren, Binnendeuren, Buitendeuren, Deuren distributiecentrum, Deuren Energiebesparing, Deuren groothandel, Deuren Logistiek, Deuren Magazijnen, Deuren Opslagsystemen, Deuren retail, Deuren Verpakkingsindustrie, Industriedeuren, Snelroldeuren,

Andere producten en diensten van Albany Door Systems

Rapid Food: de hygiënische snelroldeur voor de voedingsmiddelenindustrie van Albany Door Systems thumbnail
20-04-2011

Rapid Food: de hygiënische snelroldeur voor de voedingsmiddelenindustrie

  Een bijkomend voordeel is dat de snelroldeur RapidFood dankzij zijn gladde oppervlakken gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren is. Daarnaast zijn de toegepaste materialen bestendig tegen agressieve reinigingsmiddelen De zijsteunen van de deur zijn aan de onderkant open, zodat reinigingswater probleemloos weg kan lopen.     Een druipgoot bij het onderlijstprofiel zorgt ervoor dat er geen vocht van het blad in de deuropening druppelt.


RapidRoll®Clean, de deur van Albany Door Systems voor cleanrooms van Albany Door Systems thumbnail
20-09-2010

RapidRoll®Clean, de deur van Albany Door Systems voor cleanrooms

De deurconstructie is optimaal aangepast aan de behoeften van de gebruikers van toepassingen voor cleanroom zones en valt als geheel op door een glad, eenvoudig te reinigen roestvrijstalen oppervlak (V2A) zonder overstekende delen en randen. Door de uiterst smalle zijgeleidingen is de deur nagenoeg overal bruikbaar.


RapidProtect: Ingenieurs van Albany optimaliseren onderhoud en cyclustijd van Albany Door Systems thumbnail
17-09-2009

RapidProtect: Ingenieurs van Albany optimaliseren onderhoud en cyclustijd

Met de nieuwe snelroldeur RapidProtect 300 MP van ALBANY DOOR SYSTEMS is nu een klassieker doorontwikkeld die overtuigt met nog kortere cyclustijden, een verbeterde onderhoudstoegang en steekverbindingen. Deze voordelen hebben een positief effect op de kosten.


RapidRoll® 3000ISO van Albany Door Systems bespaart energie- en bedrijfskosten – zo profiteren zowel van Albany Door Systems thumbnail
20-08-2009

RapidRoll® 3000ISO van Albany Door Systems bespaart energie- en bedrijfskosten – zo profiteren zowel

RapidRoll® 3000ISO van Albany Door Systems bespaart energie- en bedrijfskosten
Deze nieuwe aluminium snelroldeur voor buiten- en binnengebruik beschikt over een uniek deurpaneel met thermische scheiding. De onderhoudsvriendelijke, dubbelwandige, geëloxeerde aluminium lamellen omsluiten een aanvullende geïntegreerde isolatiekamer die als duurzame warmte/koude-barrière uit harde pvc bestaat.


De nieuwe RapidRoll® 3000XXL stelt de normen op het gebied van deurlogistiek van Albany Door Systems thumbnail
20-08-2009

De nieuwe RapidRoll® 3000XXL stelt de normen op het gebied van deurlogistiek

De nieuwe RapidRoll® 3000XXL van Albany Door Systems werd als aluminium snelroldeur voor afsluiting van intensief gebruikte deuropeningen ontwikkeld.
De RapidRoll® 3000XXL kan hierbij met een indrukwekkende doorrijhoogte tot wel 6m en een deuroppervlak tot wel 36 m2 worden geleverd. Ondanks deze gigantische afmetingen en een deurbreedte tot wel 8 meter kan de deuroplossing bogen op de windweerstandsklasse 3 conform EN 12424


Snelroldeuren met insectengaas: licht- en luchtdoorlatend en hygiënisch van Albany Door Systems thumbnail
20-08-2009

Snelroldeuren met insectengaas: licht- en luchtdoorlatend en hygiënisch

Bij productieprocessen waar zeer veel warmte, geurhinder of stof ontstaat of natuurlijk licht gewenst is, is een bepaalde luchtverversing vaak wenselijk. Er mag geen tocht ontstaan in de productieruimtes en insecten mogen het gebouw niet binnen kunnen dringen. Albany Door Systems, toonaangevende fabrikant van snelroldeuren, levert voor deze situaties snelroldeuren met luchtdoorlatend insectengaas.


Albany deuren beschermen personeel en processen in zeer geautomatiseerde industriële sectoren van Albany Door Systems thumbnail
05-03-2009

Albany deuren beschermen personeel en processen in zeer geautomatiseerde industriële sectoren

Eisen voor geautomatiseerde productieprocessen zijn: betrouwbaarheid, weinig stilstand, compacte afmetingen, een hoge productiesnelheid, goede toegankelijkheid voor service en onderhoud en veiligheid van de werknemers. De nieuwe RapidProtect 2000 MP is een hoogwaardige deur die aan alle eisen voldoet en het is bovendien een van de snelste deuren in haar klasse.


Grote belangstelling voor Albany-snelroldeuren in de greenhouse-industrie van Albany Door Systems thumbnail
05-03-2009

Grote belangstelling voor Albany-snelroldeuren in de greenhouse-industrie

De zogenaamde greenhouse-sector is een belangrijke energieverbruiker. Door de inzet van Albany snelroldeuren kunnen aanzienlijke kosten worden bespaard en kunnen resources effectiever worden ingezet. Albany Door Systems biedt passende deuroplossingen met de vereiste technische specificaties en configuraties aan.


Albany snelroldeuren in de logistiek van Albany Door Systems thumbnail
20-02-2008

Albany snelroldeuren in de logistiek

Snelroldeuren worden o.a. gebruikt in de voedselverwerkende-, de farmaceutische- en de transportindustrie, de beveiliging, maar ook als machineafscherming.
Ze zijn betrouwbaarder, sneller en groter, werken bij hogere cycli en dan traditionele deuren, waardoor ze tijd en geld sparen. Snelle openings- en sluitsnelheden maken een meer efficiënte werkstroom mogelijk.


Snelroldeuren van Albany Door Systems voorkomen energieverlies. van Albany Door Systems thumbnail
17-01-2008

Snelroldeuren van Albany Door Systems voorkomen energieverlies.

De energieprijzen stijgen de pan uit. De energie – en daarmee het geld - vliegt letterlijk de deur uit. Deuren moeten honderden keren per dag worden geopend. Met de ontwikkeling van de snelroldeur heeft Albany een belangrijke bijdrage geleverd aan het oplossen van dit probleem.


Snelroldeuren van Albany Door Systems, want de toekomst wacht niet van Albany Door Systems thumbnail
18-12-2007

Snelroldeuren van Albany Door Systems, want de toekomst wacht niet

Snelroldeuren zijn zeer snel en betrouwbaar en hebben een lange levensduur. Hierdoor sparen ze tijd en geld uit en verbeteren ze aanzienlijk het binnenklimaat in ruimten met veel in- en uitgaand verkeer. Door de hoge open- en sluitsnelheden verloopt de materiaalstroom sneller. Zo wordt fors bespaard op energiekosten en wordt het milieu minder belast.