Etappeschema Tour de France 2009

Etappeschema Tour de France 2009 van Maillotjaune.nl

Door: Maillotjaune.nl  13-05-2009
Trefwoorden: Tour, Beklimmingen, Etappes,

"Door de locatie van Monaco is deze ronde anders dan de vorige edities" aldus Tour de France Directeur Christian Prudhomme. De traditionele begin etappes in het noorden en westen van Frankrijk worden volledig vermeden. De enige dag dat de renners dan ook in dit gedeelte van Frankrijk zullen fietsen, is alleen op de slotdag in Parijs.

Het parcours van de Tour van 2009 is verder ook één met een zeer internationaal karakter. De ronde zal beginnen in Monaco, om vervolgens door Spanje, Andorra, Zwitserland en Italië te trekken. Mede door het zuidelijk begin van de ronde zal er ook tegen de klok in door Frankrijk worden gereden, en dus eerst de Pyreneeën worden beklommen.

Net als de vorige editie, zullen er geen bonificatie seconden meer te winnen zijn voor de eersten aan de lijn. De tour zal dan ook in "real time" geklokt worden, waaronder de opnieuw geïntroduceerde ploegen tijdrit. De verschillen in tijd in de ploegen tijdrit zal direct doorgevoerd worden in het algemeen klassement.

Door de komst van de ploegentijdrit, voor het laatst verreden in 2005, zijn het aantal kilometers in de individuele tijdrit sterk minder dan normaal. Met maar 55 kilometer individuele tijdrit is dit het laagst sinds 1967.

Trefwoorden: Beklimmingen, Etappes, Tour,

Contact Maillotjaune.nl

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share