Bouwend Nederland herbenoemt Elco Brinkman als voorzitter

Bouwend Nederland herbenoemt Elco Brinkman als voorzitter van Bouwend Nederland

Door: Bouwend Nederland  17-12-2008
Trefwoorden: Sector, Voorzitter, Bouwend

Het algemeen bestuur van Bouwend Nederland heeft mr. drs. L.C. (Elco) Brinkman herbenoemd als voorzitter voor een nieuwe termijn van vier jaar.

Elco Brinkman is sinds 1995 bestuurlijk verbonden aan de Nederlandse bouwsector en is sinds de oprichting van Bouwend Nederland ook hét gezicht van de vereniging.

Met zijn grote staat van dienst in het openbaar bestuur en zijn brede maatschappelijke en bestuurlijke betrokkenheid is Brinkman bij uitstek in staat een belangrijke bijdrage te leveren aan de missie van Bouwend Nederland en een rol van betekenis te spelen in maatschappelijk debat over de ruimtelijke inrichting van ons land.

De komende jaren zullen niet de makkelijkste zijn voor de voorzitter van Bouwend Nederland, waar het kunnen halen van rendement absoluut prioriteit zal hebben. Toch schrikt Brinkman er niet voor terug. ‘Ik zie het als uitdaging en ben meer dan gemotiveerd. We hebben met Bouwend Nederland afgelopen jaren veel bereikt. We worden als georganiseerde sector weer voor vol aangezien. Als een constructieve partij die constructieve oplossingen aandraagt voor maatschappelijke vraagstukken. We staan voor de uitdaging om verdere vernieuwing in de sector te realiseren. Komende jaren worden wat mij betreft in die zin jaren van niet te veel praten maar vooral veel doen. ’

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor vragen over dit bericht kunt u bellen met Dé van de Riet, woordvoerder Bouwend Nederland, tel. (079) 3 252 203, mob. 06 1092 5043 of mailen naar [email protected]

Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ruim 5000 aangesloten bouwbedrijven de grootste werkgeversorganisatie in de bouw. De bouwsector staat in Nederland voor 6% van het bruto binnenlands product en voor een productie van 56,6 miljard euro (2007). De sector biedt werk aan ruim 500.000 mensen.

Trefwoorden: Bouwend, Sector, Voorzitter