Bouwend Nederland organiseert metselworkshop voor studenten

Door: Bouwend Nederland  04-03-2009
Trefwoorden: Bouw, Opleiding, Kennis

Metselen om kloof te overbruggen

Speciaal voor studenten van de TU Eindhoven, die uitstekende gebouwen kunnen ontwerpen maar nog nooit een troffel hebben vastgehouden, organiseert Bouwend Nederland Regio Zuid en Studievereniging SUPport een metselworkshop. De workshop wordt op 18 maart gehouden bij de BouwEducatieGroep (BEG) te Veldhoven.


De metselworkshop wordt elk jaar door Bouwend Nederland Regio Zuid georganiseerd. De bouwkundestudenten houden zich namelijk vooral bezig met de theoretische kant van het vak. Dat betekent dat zij uitstekend gebouwen kunnen ontwerpen en berekenen. Dat betekent echter nog niet dat zij ook daadwerkelijk een muur kunnen metselen. Het doel van de jaarlijkse workshop is daarom de kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen.

Woensdag 18 maart verruilen de studenten van de TU Eindhoven de schoolbanken voor de metselwerkplaats. Na een kort college over de geschiedenis van het metselen en de materialen, moeten de studenten de handen uit de mouwen steken. Onder begeleiding moet er een net metselwerk afgeleverd worden. Aan het einde van de dag wordt door een vakkundige jury beoordeeld wie de theorie het best is bijgebleven en wie het beste metselwerk heeft geleverd.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Heeft u vragen over dit persbericht? Neemt u dan contact op met drs. R.L.E. Meyboom t +31 (0)13 5 350 510 of e [email protected]

Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ruim 5000 aangesloten bouwbedrijven de grootste werkgeversorganisatie in de bouw. De bouwsector staat in Nederland voor 6% van het bruto binnenlands product en voor een productie van 56,6 miljard euro (2007). De sector biedt werk aan ruim 500.000 mensen.


Trefwoorden: Bouw, Kennis, Metselen, Opleiding