Dag van de Bouw op 31 mei, 240 bouwlocaties open voor publiek

Dag van de Bouw op 31 mei, 240 bouwlocaties open voor publiek van Bouwend Nederland

Door: Bouwend Nederland  22-05-2008
Trefwoorden: Evenement, Bouwend, Hubertustunnel

Zaterdag 31 mei is het de Dag van de Bouw. Dan houdt Bouwend Nederland met de aangesloten bedrijven voor de derde keer open huis op liefst 240 bouwlocaties door heel Nederland. Van 10.00 tot 16.00 uur kan het publiek kennis maken met de vele, vaak boeiende of verrassende aspecten van de bouw.

Bezoekers welkom

Met rondleidingen, diavoorstellingen en speciale acties kan het publiek de bouw van projecten van dichtbij bekijken. In die opzet is de Dag van de Bouw in korte tijd uitgegroeid tot een omvangrijk, landelijk evenement met unieke projecten en enthousiaste bezoekers.

Dit jaar worden meer dan 80.000 bezoekers verwacht. Dit kunnen omwonenden en passanten van een bouwproject zijn, of medewerkers, familie en relaties van het bouwbedrijf. Ook komen veel mensen langs die gewoon graag een uitstapje in de omgeving maken. Iedereen is welkom!

Bouwlocaties

Dit jaar doen 240 projecten mee in het hele land. Al deze locaties zijn zaterdag 31 mei eenmalig toegankelijk en de bouwbedrijven geven toelichtingen op hun project met alle wetenswaardigheden. Vaak zijn er ook kinderactiviteiten. De bouwlocaties zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, wijken, huizen, sportcomplexen, tunnels, sluizen en wegen. Speciale projecten zijn de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, Voetbalstadion Zwolle, Stedelijk Museum Amsterdam, Hubertustunnel Den Haag, Centraal Station Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Ringweg Groningen, Turfschip Breda, verbreding A2, verbreding A58 en Hanzelijn Dronten.

Startsein Dag van de Bouw

Ella Vogelaar, minister van Wonen, Wijken en Integratie geeft het startschot voor de Dag van de Bouw op vrijdag 30 mei bij de Hubertustunnel in Den Haag. Zij bezoekt ook op zaterdag 31 mei de bouw van het gezondheidscentrum Bethaan in Arnhem. Verder vinden bij projecten door het hele land speciale openingshandelingen plaats met gedeputeerden en wethouders.

Voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de opengestelde projecten, kijk op www.dagvandebouw.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dé van de Riet, woordvoerder Bouwend Nederland, tel. (079) 3 252 203 of 06 1092 5043 of per e-mail [email protected]

Irène van Doesburg, projectleider Dag van de Bouw, tel. (079) 3 252 210 of 06 29 52 03 52 of per e-mail [email protected]

Trefwoorden: Bouwend, Evenement, Hubertustunnel