Dag van de Bouw op 6 juni 2009: 250 bouwlocaties open voor publiek

Door: Bouwend Nederland  07-05-2009
Trefwoorden: Bouw, Evenement, Duurzaamheid

Zaterdag 6 juni is de Dag van de Bouw. Op 250 bouwlocaties verspreid door heel Nederland, houdt Bouwend Nederland met de aangesloten bedrijven voor de vierde keer open huis. Van 10.00 tot 16.00 uur kan het publiek kennis maken met de vele boeiende en verrassende aspecten van de bouw.

Bezoekers welkom

Met rondleidingen en speciale acties kan het publiek de bouw eindelijk van dichtbij bekijken. In die opzet is de Dag van de Bouw in korte tijd uitgegroeid tot een omvangrijk landelijk evenement met unieke projecten en enthousiaste bezoekers. Dit jaar worden meer dan 100.000 bezoekers verwacht. Dit kunnen omwonenden en passanten van een bouwproject zijn, maar ook medewerkers, familie en relaties van het bouwbedrijf. Ook komen veel mensen langs die gewoon graag een uitstapje in de omgeving maken. Iedereen is welkom!

Bouwlocaties
Dit jaar doen ruim 250 bouwprojecten mee. Al deze locaties zijn zaterdag 6 juni eenmalig toegankelijk en de bouwbedrijven geven toelichtingen op hun project. Vaak zijn er ook kinderactiviteiten. De bouwlocaties zijn heel divers: kantoren, scholen, wijken, huizen, tunnels, sluizen en wegen. Speciale projecten zijn de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, CS Rotterdam, Rijksmuseum Amsterdam, Verbreding A2 en Hanzelijn Dronten (twee kanten).

Thema duurzaamheid
Nieuw is dat de Dag van de Bouw een thema heeft. Dit jaar is dat het thema duurzaamheid. De bouwbedrijven kunnen de bezoekers veel over dit onderwerp vertellen, van duurzame materialen, tot nieuwe vormen van isolatie en de eisen op het gebied van luchtkwaliteit.

Startschot Dag van de Bouw
Jacqueline Cramer, minister van Ruimte en Milieu geeft op 6 juni het startschot voor de Dag van de Bouw bij de nieuwbouw van het gemeentehuis van Bronckhorst (Gld). Het nieuwe gemeentehuis is het eerste gebouw in Nederland met een energie-prestatiequotiënt (EPQ) van 0,36. Het is dus een zeer duurzaam gemeentehuis. Ook vinden bij projecten door het hele land openingshandelingen plaats met gedeputeerden en wethouders.

Voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de opengestelde projecten, kijk op www.dagvandebouw.nl  

Trefwoorden: Bouw, Duurzaamheid, Evenement