Het effect van de financiële en economische crisis kan wel degelijk beperkt blijven

Door: Bouwend Nederland  04-02-2009
Trefwoorden: Crisis

‘Het effect van de financiële en economische crisis kan wel degelijk beperkt blijven, maar dan moeten snel maatregelen worden genomen. En aan snelheid ontbreekt het.’ Dat stelt Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman in het blad Podium, dat speciaal gewijd is aan de kredietcrisis. Brinkman wijst erop dat Bouwend Nederland een pakket maatregelen heeft samengesteld, die de staatskas relatief weinig belasten, maar de gevolgen van de economische recessie voor de bouw en infra fors zullen beperken.

‘Tot nu toe gaat de aandacht van het Kabinet vooral uit naar de financiële sector. Ik vind het in dat licht dan ook winst, dat het Kabinet recent voor het eerst het woord woningmarkt in de mond heeft genomen, en ook zegt te erkennen dat de bouw en infra belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. Maar tot concrete maatregelen heeft het nog niet geleid. Het duurt naar mijn mening veel te lang voor concrete stappen worden gezet. En omdat het zo lang duurt om die tegenmaatregelen rond te krijgen, komen er nu steeds meer signalen dat de recessie dieper wordt en langer zal gaan duren. Het Kabinet moet nu echt benen maken’ aldus Brinkman.

Het volledige interview met Elco Brinkman staat in Podium 2, dat ook is in te zien op de website www.bouwendnederland.nl/web/podium. In Podium 2 is ook te vinden het maatregelenpakket van Bouwend Nederland. Verder onder meer een gesprek met woordvoerder Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis, bestuurder Erik Gelderloos van BPF Bouw, directeur Schiffer van het Waarborgfonds Eigen Woningen, voorzitter Ger Hukker van de NVM, directeur Jim Schuyt van woningbouwvereniging de Alliantie en directeur Economische Zaken van Bouwend Nederland Karin van Willigen.

Klik hier om Podium 2 als PDF te openen.

Wilt u Podium voortaan kosteloos ontvangen? Klik dan hier.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor vragen over dit bericht kunt u bellen met Dé van de Riet, woordvoerder Bouwend Nederland, tel. (079) 3 252 203, mob. 06 1092 5043 of mailen naar [email protected]
Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ruim 5000 aangesloten bouwbedrijven de grootste werkgeversorganisatie in de bouw. De bouwsector staat in Nederland voor 6% van het bruto binnenlands product en voor een productie van 56,6 miljard euro (2007). De sector biedt werk aan ruim 500.000 mensen.

Trefwoorden: Crisis