Komindebouw brengt werkgevers en werkzoekenden bij elkaar

Komindebouw brengt werkgevers en werkzoekenden bij elkaar van Bouwend Nederland

Door: Bouwend Nederland  23-04-2008
Trefwoorden: Bouwsector, Bouwvakkers, Stageplek

De site komindebouw.nl is vandaag gepresenteerd en gelanceerd. De site brengt opleidingen, stages, leer/werktrajecten, vacatures, werkgevers en brancheorganisaties in beeld. De site brengt werkgevers en werkzoekenden bij elkaar.

Mario van der Ent, directeur Arbeidszaken en Opleiding van Bouwend Nederland, is zeer enthousiast over de nieuwe site. “Eén van de voornaamste zorgen voor de bouw- en infrasector van nu en in de toekomende tijd is het tekort aan goed personeel. Ruim twintig procent van de jongeren verlaat de sector vóór hun twintigste jaar en bij medewerkers van rond de vijfendertig jaar is dit percentage zelfs vijftig procent.”

Geschat wordt, dat er tot 2020 jaarlijks gemiddeld 30.000 nieuwe werknemers nodig zijn. De site komindebouw.nl biedt een toegankelijk platform voor mensen die geïnteresseerd zijn in één van de vele functies die deze sector. Het brengt werkgevers en werknemers dichter bij elkaar. Het plaatsen van vacatures op de site is voor Bouwend Nederland-leden bovendien gratis.

Bij de lancering van de website komindebouw.nl waren er al 1200 vacatures aangemeld. De verwachting is dat dit aantal snel nog verder zal toenemen.

Trefwoorden: Bouwsector, Bouwvakkers, Stageplek