Regionale acties Dag van de Bouw

Door: Bouwend Nederland  28-05-2008
Trefwoorden: Noord-holland, Zuid-holland, Noord-brabant

Zaterdag 31 mei vinden veel regionale acties plaats in het kader van de Dag van de Bouw. Samen met de aangesloten bedrijven houdt Bouwend Nederland voor de derde keer open huis op liefst 240 bouwlocaties in heel Nederland. Van 10.00 tot 16.00 uur kan het publiek kennis maken met de vele, vaak boeiende of verrassende aspecten van de bouw. Op de website www.dagvandebouw.nl staat een overzicht van alle opengestelde projecten.

Met rondleidingen, diavoorstellingen en acties kan het publiek de bouw van projecten van dichtbij bekijken wat normaliter nauwelijks mogelijk is. In die opzet is de Dag van de Bouw in korte tijd uitgegroeid tot een omvangrijk, landelijk evenement met unieke projecten en enthousiaste bezoekers.

Naast de landelijke opening van de Dag van de Bouw, zullen er verspreid door het land op zaterdag 31 mei een flink aantal regionale openingen plaatsvinden:

• In de provincie Drenthe zal wethouder Looman om 11.30 samen met bouwbedrijf Voogt de eerste steen leggen van de parkeergarage van het Gezondheidscentrum in Smilde.

• Ook in de provincie Drenthe, in Havelte, zal bij het kantoor van Bouwbedrijf Nimberg een officiële handeling plaatsvinden. Wethouder Geertsma van de gemeente Westerveld zal de Dag van de Bouw openen door met een druk op de knop de nieuwe huisstijl van Nimberg te onthullen.

• In de provincie Overijssel zal de aftrap plaatsvinden in Zwolle. Om 10.00 uur zal bij het winkelcentrum Zwolle Zuid een spectaculaire openingsact plaatsvinden, in aanwezigheid van de Zwolse wethouder Martin Knol.

• In de provincie Gelderland vindt de aftrap plaats in Apeldoorn. Wethouder Spoelstra zal om 10.00 uur een bijzondere openingshandeling verrichten bij het project Koning Stadhouderlaan.

• De regionale aftrap van de provincie Flevoland vindt plaats bij het project Stadshart Lelystad. Om 11.00 uur zal onder leiding van Andries Greiner (gedeputeerde van de provincie Flevoland) een jongerendebat plaatsvinden met als onderwerp ‘werken in de bouw’.

• In de provincie Noord-Holland vindt de aftrap plaats bij de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman en wethouder Heerema zullen op zaterdag 31 mei om 10.00 de aftrap verzorgen.

• Ook de openstelling van de projecten in Zaandam mag in de provincie Noord-Holland niet ongenoemd blijven. In de Zaanstreek zijn bijna de meeste projecten voor de Dag van de Bouw aangemeld. Drie bouwlocaties die geopend zijn: de nieuwbouwwijk Saendelft, het bedrijvenverzamelcomplex in Wormerveer en het Tracé Zuidelijke Randweg. Dit tracé betreft de grootste investering in de infra in de geschiedenis van Zaanstad. Om 09.45 wordt op het parkeerterrein van de Hornbach aan de Zuidelijke Randweg het startschot voor de Dag van de Bouw gegeven door Hans Luiten, wethouder van de gemeente Zaanstad.

• In Zuid-Holland wordt op zaterdag 31 mei de openingshandeling verricht bij de sluis Het Zevenhuizense Verlaat in Zevenhuizen. De eeuwenoude sluis wordt weer in zijn oude glorie hersteld. Tijdens de Dag van de Bouw zal de officiële openingshandeling plaatsvinden om 11.30 uur door hoogheemraad A. de Jong en de heer J. Everaart van de lokale Monumentencommissie van Zevenhuizen-Moerkapelle.

• In Leiden zal de Dag van de Bouw om 12.30 worden geopend door de wethouder van Economische Zaken en Sport Marc Witteman, die een symbolische handeling zal verrichten bij het hoogbouwproject ‘De Lepelaar’.

• De regionale aftrap van provincie Noord-Brabant vindt plaats bij de ombouw van de randweg Eindhoven. Gedeputeerde Paul Rüpp en Bouwend-Nederland vice-voorzitter Ton Nelissen zullen er samen de aftrap verzorgen, waarna het gezelschap met bussen over het bouwterrein zullen worden gereden.

• Veel projecten grijpen de Dag van de Bouw aan om er een eigen evenement van te maken. In de provincie Noord-Brabant bijvoorbeeld, is er in Breda voorafgaand aan de Dag van de Bouw een ‘Leerlingendag van de Bouw’ waarbij leerlingen van het VMBO en MBO in de regio Breda worden uitgenodigd om een kijkje te nemen op bouwprojecten in Breda en omgeving.

• In Zeeland wordt de Dag van de Bouw geopend bij de Zwartenhoekse Zeesluis aan de Sasdijk in Westdorpe. Om 10.00 zal wethouder Bos van gemeente Terneuzen de Dag van de Bouw officieel openen. Deze dag biedt iedereen de unieke kans om een kijkje te nemen in de historische inundatiesluis uit 1788.

• In de provincie Limburg wordt op zaterdag 31 mei in Venlo het convenant van de gemeente Venlo in samenwerking met Bouwend Nederland getiteld ‘Samen sneller en beter’ ondertekend op het terrein van het project Maasboulevard Venlo.

• Het startschot voor de landelijke Dag van de Bouw wordt op vrijdag 30 mei in aanwezigheid van minister Vogelaar en Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman gegeven bij de Hubertustunnel in Den Haag. Minister Vogelaar zal op zaterdag 31 mei ook nog de bouw van gezondheidscentrum Bethaan in Arnhem bezoeken.

Naast bovenstaande initiatieven zijn er bij veel projecten in de regio activiteiten voor kinderen en volwassen. Alle 240 opengestelde projecten staan vermeld op de website www.dagvandebouw.nl. Ook staan bij het onderdeel pers foto’s en campagnebeelden van de Dag van de Bouw die rechtenvrij voor publicatie over de Dag van de Bouw gebruikt kunnen worden.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Theo Scholte, communicatieadviseur Bouwend Nederland, tel. (079) 3 252 237 of 06 1336 8381 of per mail [email protected]

Trefwoorden: Bouwend, Dag, Noord-brabant, Noord-holland, Zuid-holland