Zaterdag 6 juni Dag van de Bouw

Door: Bouwend Nederland  28-05-2009
Trefwoorden: Bouw, Duurzaam, Bouwprojecten

Op zaterdag 6 juni 2009 geeft minister Cramer het startsein voor de vierde Dag van de Bouw. Tijdens deze open dag van de bouw kunt u een kijkje achter de schermen nemen. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de vele facetten van de bouw.

Dit jaar staat in het teken van duurzaamheid. Geen toeval, want juist nu is het goed om te laten zien dat de bouw hard werkt aan een duurzame ontwikkeling van Nederland. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of infrastructuur; de bouw neemt energiebesparing, luchtkwaliteit, materiaalhergebruik en geluidsisolatie bijzonder serieus. Alles met het oog op een gezonde woon-, werk- en leefomgeving in ons land. Daarom opent minister Cramer de Dag van de Bouw op 6 juni bij de nieuwbouw van het meest energiezuinige en duurzame gemeentehuis van Nederland, in Bronckhorst (GLD). Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman geeft zijn visie op duurzaam bouwen in Nederland. Ook lichten de burgemeester van Bronckhorst Henk Aalderink en Bouwbedrijf BAM de bouw van het gemeentehuis toe.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland en de 5.000 aangesloten lidbedrijven. Tijdens de Dag van de Bouw kan iedereen een kijkje in de keuken nemen bij de 240 opengestelde bouwprojecten in Nederland. Bekijk het 'werk in uitvoering' op plaatsen die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn. Dat geldt voor omwonenden van de projecten, voor opdrachtgevers, voor familie en bekenden, maar ook voor scholieren en hun ouders. Kortom: de Dag van de Bouw is voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne techniek en fraaie bouwwerken. De bouwbedrijven verzorgen rondleidingen, toelichtingen en presentaties en maken het vernieuwende bouwproces en het uitgesproken vakmanschap duidelijk.

Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl. U vindt daar vast een interessante bouwlocatie bij u in de buurt.

Trefwoorden: Bouw, Bouwend, Bouwprojecten, Duurzaam