gehandicaptenzuil

gehandicaptenzuil van diz informatiezuilen

Door: diz informatiezuilen  23-08-2006
Trefwoorden: Gehandicaptenzuil

Optimaal gebruiksgemak voor minder valide gebruiker

diz300 flex geschikt voor zittende en staande gebruiker

Apparatuur in de openbare ruimte is niet altijd optimaal afgestemd op de minder valide gebruiker. Rolstoelgebruikers kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het bedienen van een pinautomaat. Wij denken bij het ontwerpen van de informatiezuilen aan de specifieke wensen van iedere gebruikersgroep. Eind 2005 presenteert diz dan ook trots de eerste informatiezuil in Nederland die geschikt is voor staande gebruikers én minder validen: de diz300 flex.

De hoogte van de diz300 flex is door de gebruiker zelf in te stellen. Met een druk op de knop past deze nieuwe zuil zich aan aan het gewenste niveau. Dit maakt de zuil ideaal voor rolstoelgebruikers of ouderen die de zuil liever zittend bedienen. Bij tegendruk zorgt het automatische blokkeersysteem dat de zuil stopt met dalen of stijgen.

Zelf bepalen
Bas Hillen, directeur van diz, meent dat de diz300 flex inspeelt op een maatschappelijke ontwikkeling. “We denken dat er behoefte is aan deze zuil. In de toenemende digitalisering van onze maatschappij mag de groep minder valide gebruikers niet vergeten worden. Met deze zuil kunnen apotheken, ziekenhuizen of het stads- of gemeentehuis al hun gebruikers bedienen. De zuil is immers toegankelijk voor mensen die zich per rolstoel vervoeren, maar is ook makkelijk aan te passen naar staand niveau. De gebruiker bepaalt zelf de hoogte.” De zuil zorgt bovendien voor ruimtebesparing. “Partijen die eerst twee zuilen plaatsten, een zogenaamde zit- en een stazuil, kunnen nu toe met één zuil voor beide typen gebruikers. Dat scheelt in ruimte en in kosten.”

Beschikbaar
De zuil neemt dankzij het strakke design weinig ruimte in en is bovendien makkelijk te onderhouden. Daarbij is het mogelijk de diz300 flex tegen de muur te bevestigen of zelfstandig te laten staan. De zuil is leverbaar met een compleet computersysteem en een vandalismebestendig toetsenbord. Ook kan de zuil voorzien worden van een 19-inch-scherm ter verbetering van de leesbaarheid. De diz300 flex komt hierdoor in elke omgeving goed tot zijn recht.

Trefwoorden: Gehandicaptenzuil

Contact diz informatiezuilen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share