Persbericht EVO: 'Gemeenten laten kansen liggen bij opvullen vacatures logistiek personeel'

Door: Evo  11-08-2006
Trefwoorden: Logistiek, Opleidingen, Gemeenten

Daarom heeft EVO een programma (ReTurn) opgezet waarbij werklozen, met behoud van uitkering, in een paar weken opgeleid worden tot allround logistiek medewerker. Na de opleiding krijgen deelnemers drie maanden de mogelijkheid om in een bedrijf het geleerde in praktijk te brengen. EVO benadert daarbij bedrijven om werkervaringsplaatsen beschikbaar te stellen. Veel ondernemers zijn nu nog huiverig om mensen uit de kaartenbak een kans te geven. Om die reden neemt EVO een bemiddelende rol op zich. Op die manier brengt EVO uitkeringsinstanties, werkzoekenden en bedrijfsleven bij elkaar.

Projectleider Walter Cantrijn: "Er zijn gemeenten waar deze aanpak tot opmerkelijke successen heeft geleid. Voorbeelden daarvan zijn de gemeenten Sittard, Den Bosch en Amersfoort. Zo'n 80% van de deelnemers aan het project maakt inmiddels geen gebruik meer van de uitkering, omdat zij een arbeidscontract voor 6 tot 12 maanden hebben gekregen. Dat komt met name doordat deze gemeenten de kandidaten in hun kaartenbak persoonlijk goed kennen en zij heel praktisch en betrokken het juiste bedrijf bij de juiste persoon zoeken.

Wij zouden graag zien dat meer gemeenten meer zo’n betrokkenheid laten zien. Zo zijn de cijfers met name in Limburg ronduit verontrustend. Dan moet je toch alles op alles zetten om mensen snel weer aan een baan te helpen? Zoveel bedrijven zijn wanhopig op zoek naar bekwaam personeel. Bijvoorbeeld de gemeenten Venlo, Venray maar ook Parkstad Limburg kunnen veel meer met die kansen doen. En daar profiteren zowel gemeenten, werkzoekenden als werkgevers van."


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met EVO, Mark Jansen, telefoon: (079) 346 73 73 of (06) 21 642 444. Alle persberichten van EVO vindt u terug op de website van EVO, onder actueel - persberichten.

EVO is de belangenbehartiger van 30.000 bedrijven in alle branches die goederen te vervoeren hebben. Dat doen zij met eigen voertuigen of besteden ze uit aan een transportonderneming. Bij elkaar genereren de EVO-leden, die werk bieden aan 1,3 miljoen mensen, 70 procent van alle lading van, naar en binnen Nederland.

Trefwoorden: Evo, Gemeenten, Logistiek, Opleidingen, Werkloosheid, Werklozen

Contact Evo

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share