Nieuwe Schrijversprijs 2008/2009 voor aankomend schrijverstalent van start

Nieuwe Schrijversprijs 2008/2009 voor aankomend schrijverstalent van start van Free Musketeers

Door: Free Musketeers  28-07-2008

Er is meer onbekend dan bekend schrijverstalent in ons land. Uitgeverij Free Musketeers krijgt dagelijks vele manuscripten en weet dat als geen ander. AKO wil dit talent graag in haar boekwinkels zien. De spelregels voor deelname zijn: goede taalbeheersing, toegankelijkheid en een zekere literaire kwaliteit. Het manuscript moet bovendien marktpotentie hebben. Er zijn geen beperkingen in onderwerpen, fictie of non-fictie.

In alle AKO-winkels zijn vanaf 22 juli actie-flyers aanwezig. Manuscripten kunnen naar Free Musketeers worden ingezonden tot 1 december 2008. Op 12 januari 2009 is de bekendmaking van de shortlist. De prijsuitreiking is op 26 februari. Meer informatie is te vinden op www.nieuweschrijversprijs.nl.
De deskundige jury met als voorzitter Heleen van Royen bestaat uit vakmensen uit de boek- en mediawereld. Heleen van Royen schreef bestsellers als ‘De gelukkige huisvrouw’. Haar boeken zijn een voorbeeld van eigentijds, toegankelijk schrijverschap.

De mediapartners Dagblad Sp!ts, CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) en de literaire website www.Ezzulia.nl zullen regelmatig aandacht besteden aan de Nieuwe Schrijversprijs.

AKO BV is in Nederland de grootste filiaalorganisatie voor tijdschriften, kranten en boeken. De 103 AKO-winkels zijn te vinden in heel Nederland op high-traffic locaties zoals NS-stations, de 4 grootste luchthavens en in de belangrijkste winkelstraten. AKO exploiteert sinds 2007 ook de 16 Bruna stationswinkels. AKO is onderdeel van het Audax mediaconcern.

Free Musketeers bestaat in 2008 5 jaar en is in deze korte periode al uitgegroeid tot de grootste printing-on-demand uitgeverij in Nederland. Dat betekent: elk boek dat wordt besteld, wordt vers gedrukt. Naast hoogwaardige bedrijfspublicaties geeft Free Musketeers jaarlijks honderden nieuwe boeken en bundels uit.
___________

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Klaas van Eijkern, directeur Free Musketeers, www.freemusketeers.nl
079-3203590, [email protected]

Laura Klaver, Marketing manager AKO, www.ako.nl
020-5721613, [email protected]