Duitse studenten klimaattechniek geïnteresseerd in Nederlandse carrière

Duitse studenten klimaattechniek geïnteresseerd in Nederlandse carrière van Hrm@work

Door: Hrm@work  17-11-2008
Trefwoorden: Installatietechniek, Werving En Selectie, Carriere

Energieneutraal Rabobank gebouw
Als eerste brachten de Duitse studenten een projectbezoek aan de nieuwbouw van de Rabobank te De Lier (Westland), georganiseerd door Van Dorp Installaties BV. Door toepassing van geïntegreerde technieken is dit nieuwe Rabobank gebouw een energieneutraal gebouw. De studenten klimaattechniek waren erg enthousiast over de innovatieve technieken.

Effectieve aanpak installatietechniek
Het tweede bezoek was aan het ANWB hoofdkantoor te Wassenaar, klant van installatiebedrijf Verkaart Groep BV. De Verkaart Groep liet haar effectieve aanpak zien op het gebied van installatietechniek. Het bedrijf wil een langdurige relatie opbouwen met zijn klanten, zodat voor zowel de installateur als de opdrachtgever een win-win situatie ontstaat.

Moderne koudetechniek en energiebeheer
Tot slot brachten de studenten een projectbezoek aan de skihelling en ijsbaan in De Uithof in Den Haag. GTI Koudetechniek BV gaf uitleg over de toepassing van moderne koudetechniek en energiebeheer. De Duitse studenten waren vol lof over de door GTI Koudetechniek BV gebruikte technieken.

Duitse studenten willen Nederlandse carrière
De studenten klimaattechniek waren vooral onder de indruk van de creativiteit en van Nederlandse bedrijven in het voorzien van technische oplossingen voor klanten.

Daarnaast geven de Duitse HBO-ers aan in Nederland te willen werken om de volgende redenen:

- Weinig hiërarchie: Nederlandse technische bedrijven hebben een open cultuur waar weinig hiërarchie heerst – er wordt écht samengewerkt;
- Ruimte voor creativiteit en eigen inbreng: Medewerkers worden direct na indiensttreding uitgenodigd om mee te werken in ontwerpteams en een actieve bijdrage te leveren aan klantoplossingen;
- Betrokkenheid: De medewerkers zijn erg betrokken bij het eindresultaat en er heerst een gemoedelijke sfeer.

Over HRM@Work
HRM@WORK biedt een uitgebreid aanbod van MBO/HBO en TU vacatures binnen de elektro- en installatietechniek, werktuigbouw en sanitaire installatietechniek. Daarnaast faciliteert en adviseert HRM@Work bedrijven in de elektro- en installatietechniek om sneller en gemakkelijker oplossingen te vinden voor de in- en uitstroom van personeel.

Trefwoorden: Carriere, Energiebeheer, Installatietechniek, Klimaattechniek, Moderne Techniek, Werving En Selectie