Kostenbesparing op vacuümsystemen

Kostenbesparing op vacuümsystemen van Induvac

Door: Induvac  13-06-2012
Trefwoorden: Industrie, Pompen, Vacuum

     In veel productieprocessen worden vacuümpompen of vacuümsystemen toegepast die niet meer voldoen aan de eisen van vandaag de dag. Pompen zijn onderhoudsvriendelijker geworden, verbruiken minder energie en hebben een langere standtijd. Induvac heeft veel ervaring op het gebied van herontwerp en modificatie aan bestaande installaties. Door relatief kleine modificaties, zijn grote besparingen te realiseren. Het vervangen van een draaischuifvacuümpomp voor een (droge) klauwenpomp is hier een goed voorbeeld van. Doordat een klauwenpomp nagenoeg onderhoudsvrij is, gaan de kosten aanzienlijk omlaag. Ook aanpassingen aan vloeistofring vacuümpomp systemen zijn populair.  Door spervloeistof gedeeltelijk of geheel te laten circuleren, is besparing mogelijk van tientallen m water per uur. Een bijkomend voordeel is, dat er ook minder (vervuilde) spervl oeistof afgevoerd hoeft te worden.  Voorafgaand aan de modificatie wordt er een duidelijk rapport opgesteld met de verbeterpunten en de besparingen die dit zal opleveren. Een meerjarig onderhoudsplan kan hier een onderdeel van zijn.

Trefwoorden: Blower, Draaischuifvacuumpomp, Industrie, Klauwenpomp, Klauwenvacuumpomp, Pompen, Vacuum, Vacuüm, Vacuumpomp, Vacuumpompen, Vacuümpompen Voor Damp Terugwininstallaties, Vacuumsysteem, Vacuumsystemen, Vloeistofringvacuumpomp,

Andere producten en diensten van Induvac

08-01-2010

Zijkanaalventilatoren met drukverschillen tot 1.000 mbar

Induvac B.V. heeft het programma zijkanaalventilatoren verder uitgebreid. Behalve de standaard enkeltraps- en tweetraps modellen, zijn er nu nieuwe generatie zijkanaalventilatoren leverbaar die een overdruk kunnen genereren van maximaal 1.000 mbar(g).


Koop bij Induvac een aanzuigfilter voor uw vacuumpomp! van Induvac thumbnail
01-07-2009

Koop bij Induvac een aanzuigfilter voor uw vacuumpomp!

Induvac breidt haar programma filters drastisch uit.


INDUVAC breidt haar programma klauwen vacuümpompen verder uit ! van Induvac thumbnail
30-06-2009

INDUVAC breidt haar programma klauwen vacuümpompen verder uit !

Verdere uitbreiding in het leveringsprogramma van INDUVAC b.v. klauwen vacuümpompen naar grotere debieten.


Industriële ventilatoren bij Induvac van Induvac thumbnail
10-06-2009

Industriële ventilatoren bij Induvac

Sinds kort heeft Induvac haar productprogramma verbreed met een complete serie centrifugaal- en axiaalventilatoren.


19-04-2006

Grote vloeistofringvacuumpompen bij Induvac

Finder vloeistofring vacuümpompen tot een capaciteit van 5000 m3/hr worden reeds vele jaren geproduceerd en men is hiermee een van de grote mondiale spelers op dit gebied. Sinds kort kan men echter ook bij Induvac terecht voor capaciteiten tot 30.000 m3/hr en dit is een goede aanvulling op het al zo uitgebreide leveringsprogramma.