Profiteren van lage koers pond

Door: Kelly's Expat Shopping  31-01-2009
Trefwoorden: Expats, Economische Crisis, English Foodstore

„Ik merkte dat ik minder hoefde te betalen aan de groothandels,’’ vertelt Kelly Kelly, eigenaresse van de winkel. „Ik vind het wel zo eerlijk dat mijn klanten daarvan ook meeprofiteren.’’ Hoewel de economische crisis in Engeland niet aan Kelly, getrouwd met een Engelsman, voorbijging, had het geen directe invloed op hun leven. Maar half december merkte zij dat haar inkopen voor de winkel ineens een stuk goedkoper werden.

D e pond stond toen ongeveer gelijk aan de euro en dat is in haar winkel terug te zien. Bijna alles is verlaagd in prijs, van de beans en de bacon tot de crumpets. Met name de versproducten zijn erg aantrekkelijk geprijsd. „De worstjes zijn momenteel 1,30 euro goedkoper dan een paar weken geleden. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk.’’ Dat de pond nog heel lang zo laag blijft als vandaag de dag, verwacht Kelly niet.

De Engelse overheid is immers druk bezig een broodnodige geldinjectie aan de banksector te geven. „Ik denk dat we het laagste punt nu gehad hebben,’’ voorspelt Kelly. „Maar het is nog steeds niet in de buurt van de oude koers. Ik ga deze week naar Engeland om de nonfood-inkopen te doen voor St. Patrick’s Day en Pasen. Maar mochten ze al spullen hebben voor latere feestdagen, sla ik die meteen in. Dan kunnen wij en onze klanten ook later in het jaar nog voordeel doen met de huidige pondkoers.’’

Trefwoorden: Economische Crisis, English Foodstore, Expats, Pondkoers, Valuta Pond,

Contact Kelly's Expat Shopping

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share