Kenwerk start campagne verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2012

Door: Kenwerk (kenniscentrum voor horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening)  15-09-2011
Trefwoorden: Bakkerij, Leerbedrijf, Kenniscentrum

 

Zoetermeer, 1 september 2011

Kenwerk start campagne verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2012

Deze week start de campagne voor de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2012. Deze verkiezing is een initiatief van Kenwerk en de sociale partners in de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en watersportindustrie.

Erkende leerbedrijven worden opgeroepen zich voor deze verkiezing aan te melden en daarmee het belang van leren in de praktijk in hun sector te benadrukken.

Stimuleren leren in de praktijk

De verkiezing onderstreept het belang van leren in de praktijk. De waarde van leerbedrijven wordt op deze manier extra onder de aandacht gebracht. Leermeesters, praktijkbegeleiders, mentoren en ondernemers uit het hele land kunnen met de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2012 hun talent tonen.

(secretaris commissie Leerbedrijf van het Jaar Horeca): “De sector heeft behoefte aan kwalitatief goede leerbedrijven om de collega’s van de toekomst op te leiden. De bedrijven die dit goed doen willen we met de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar in het zonnetje zetten. Als beloning voor een mooie prestatie, maar zeker ook als inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven. Leerbedrijven worden tijdens de verkiezing op verschillende onderdelen getoetst. Van de manier waarop leerlingen worden geworven, geselecteerd, begeleid en beoordeeld tot het contact dat het bedrijf onderhoudt met de verantwoordelijke begeleider van de school. Actief bijdragen aan de samenwerking tussen leerbedrijven en het regionaal opleidingscentrum stellen wij zeer op prijs!”

Aanmelden

Leerbedrijven kunnen zich aanmelden tot 17 oktober 2011. Bedrijven uit de bakkerijsector kunnen zich tot 1 november 2011 aanmelden. Na aanmelding is het aan de leerbedrijven om de verkiezingscommissie (vertegenwoordigers van de werkgevers- en werknemersorganisaties en Kenwerk) te overtuigen van hun opleidingskwaliteiten. Van alle inzendingen krijgen de beste bedrijven een audit. Hiervan gaan drie genomineerde leerbedrijven door naar de laatste ronde. De winnaars worden voorjaar 2012 bekendgemaakt.

Voor meer informatie over de campagne kunt u terecht op de website:

Trefwoorden: Bakkerij, Kenniscentrum, Kenwerk, Leerbedrijf, Recreatie En Facilitaire Dienstverlening,

Contact Kenwerk (kenniscentrum voor horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share