Numico besteedt deel productie basis melkpoeder uit

Door: Koninklijke Numico  28-03-2006
Trefwoorden: Samenwerking, Melkpoeder

Schiphol, 28 maart 2006 - Koninklijke Numico N.V. maakt bekend dat een overeenkomst is getekend om de productie van basis melkpoeder van haar productiefaciliteit in Macroom (Ierland) uit te besteden aan Dairygold Co-operative Society Ltd.

De gedeeltelijke uitbesteding van de productie van deze grondstof stelt Numico in staat om haar productieplatform verder te concentreren op ingrediënten en productietechnologiën met hogere toegevoegde waarde, terwijl tegelijkertijd de gewenste kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen van de uitbestede productie wordt gewaarborgd. Als onderdeel van de overeenkomst zal Dairygold de productiefaciliteit in Marcroom (Ierland) overnemen - inclusief de overgang van alle werknemers -
en zal een contract voor de lange termijn worden aangegaan om basis melkpoeder te produceren en te leveren aan Numico.

De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal 2006 zijn afgerond.

Dairy Co-Operative Society Ltd. is de grootste en meest veelzijdige agrarische co-operatie in Ierland. Haar activiteiten bestaan onder andere uit zuivelverwerking en vloeibare melkproductie. Dairygold heeft circa 2.000 medewerkers in dienst en een jaarlijkse omzet van meer dan € 870 miljoen.

Koninklijke Numico is een bedrijf dat gericht is op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding en brengt onder meer producten op de markt onder de merknamen Nutricia, Milupa, Cow & Gate, Mellin en Dumex. De onderneming bedient klanten in meer dan 100 landen en heeft circa 13.500 medewerkers in dienst: www.numico.com.

Trefwoorden: Melkpoeder, Samenwerking

Contact Koninklijke Numico

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share