Numico koopt marktleidende babyvoedingsactiviteiten in Australië

Door: Koninklijke Numico  19-06-2006
Trefwoorden: Bedrijfsovername, Babyvoeding

Schiphol, 19 juni 2006 - Koninklijke Numico N.V. maakt bekend dat het de aankoop van de babyvoedingsactiviteiten van Golden Circle heeft getekend en afgerond voor een bedrag van AUD 22 miljoen (€ 13,3 miljoen) in contanten.

De aankoop voorziet Numico van een sterke gecombineerde nummer 2 positie in het maaltijden-segment in Australië die aansluit bij Numico's reeds bestaande nummer 2 positie in zuigelingen-voeding in deze markt.

Het Golden Circle babyvoedingmerk is één van de marktleidende merknamen in het maaltijdensegment in Australië en Nieuw-Zeeland, met een omzet van ongeveer € 9 miljoen. De transactie versterkt Numico's aanwezigheid in Azië Pacific en sluit aan bij Numico's strategische doelstelling om een snelgroeiende onderneming in gespecialiseerde voedingen met hoge marges te zijn. Als onderdeel van de transactie is overeengekomen dat Golden Circle de babyvoedings-producten zal leveren.

Golden Circle - een marktleidende fruit-, groente- en vruchtensappenverwerkende industrie in Australië - is een niet-beursgenoteerde onderneming in eigendom van 700 Australische agrariërs. Het bedrijf behaalde in 2005 een omzet van AUD 400 miljoen.

Trefwoorden: Babyvoeding, Bedrijfsovername

Contact Koninklijke Numico

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share