Numico tekent overeenkomst met SOS-Kinderdorpen

Door: Koninklijke Numico  26-10-2006
Trefwoorden: Liefdadigheids-campagne, Sos-kinderdorpen,

Schiphol, 26 oktober 2006 - Koninklijke Numico N.V. maakt bekend dat gisteren een vijfjarige overeenkomst is getekend met de internationale niet-overheidsgebonden organisatie SOS- Kinderdorpen voor een wereldwijde samenwerking om hulp te bieden aan weeskinderen en kwetsbare kinderen overal ter wereld.

De samenwerking tussen Numico en SOS-Kinderdorpen is voortgekomen uit een liefdadigheids-campagne die binnen Numico geïnitieerd werd na de tragedie veroorzaakt door de tsunami in de Indische Oceaan in 2004. Dit initiatief heeft aanzienlijke fondsen bijeengebracht, maar Numico vond dat de organisatie meer zou moeten doen dan het bieden van tijdelijke noodhulp alleen. Alle mogelijkheden om ondersteuning te bieden aan de meest kwetsbaren in onze samenleving zijn bekeken.Na een zorgvuldig selectieproces heeft Numico gekozen voor SOS-Kinderdorpen als partner voor het nieuwe programma om weeskinderen overal ter wereld een betere toekomst te bieden.

Jan Bennink, CEO van Numico: 'Deze overeenkomst is een mijlpaal in onze doelstelling voor ondersteuning van weeskinderen op de langere termijn en ik ben er trots op dat wij de mogelijkheid hebben samen te werken met SOS-Kinderdorpen, dat alom gerespecteerd wordt voor haar enorme inzet de afgelopen decennia voor jonge en kwetsbare mensen overal ter wereld. Numico is actief in 37 landen waar SOS-Kinderdorpen momenteel projecten heeft lopen. Wij zijn met een internationaal programma gestart onder de naam "Supporting Lives" om dit nieuwe samenwerkingsverband binnen onze organisatie uit te breiden met het doel om gerichte, effectieve hulp te bieden aan degenen die dit het meest nodig hebben'.

Albert Jaap van Santbrink, algemeen directeur van SOS-Kinderdorpen in Nederland: 'Dit is onze eerste wereldwijde samenwerking met een belangrijke Nederlandse onderneming. Deze samenwerking geeft Numico's vertrouwen in onze organisatie en onze manier van werken weer. Dit is een geweldig stap vooruit in ons streven om een gemeenschap te creëren van betrokken partners die waardering hebben voor ons doel om kinderen die hun ouders verloren hebben, of die niet meer bij hun ouders kunnen wonen, een blijvend thuis en een stabiele omgeving te bieden'.

In Indonesië is de eerste serie projecten onder deze samenwerking reeds van start gegaan, er worden familiehuizen en een kinderopvanghuis in Medan gebouwd als onderdeel van een nieuw SOS-Kinderdorp. In Atjeh wordt binnenkort een medische kliniek geopend, waarvan de bouw en exploitatiekosten door Numico worden gefinancierd. Bedrijfsonderdelen van Numico in Portugal en Turkije hebben reeds aangekondigd te gaan samenwerken met de lokale organisaties van SOS- Kinderdorpen en vele andere landen worden verwacht te volgen.

SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie, die al bijna 60 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen en verlaten kinderen over de hele wereld, ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. SOS-Kinderdorpen doet dit op haar eigen, unieke manier: door weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. De organisatie bestaat uit 450 Kinderdorpen in 132 landen en is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van 60.000 wezen. De SOS-voorzieningen zoals scholen en medische en social centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp (zie ook: www.soskinderdorpen.nl).

Trefwoorden: Liefdadigheids-campagne, Sos-kinderdorpen,

Contact Koninklijke Numico

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share