Siemens touch-screen-thermostaten voor nog meer bedieningsgemak

Door: Siemens Building Technologies  20-06-2006
Trefwoorden: Bouw, Installatie, Verwarmingsthermostaten

Eenvoudig te programmeren thermostaten dragen bij aan een optimaal ruimteklimaat en helpen bij het besparen van energie. Siemens Building Technologies biedt als enige aanbieder thermostaten met eenvoudige touch-screen-bediening die vanaf de bank zijn te programmeren.

Verwarmingsthermostaten voor woningen en bedrijven beschikken over het algemeen slechts over een beperkt aantal instellingen of zijn juist moeilijk te programmeren. Hierdoor wordt bijvoorbeeld warmte geproduceerd terwijl er niemand aanwezig is, waardoor er onnodige energiekosten ontstaan.

Siemens Building Technologies heeft een serie touch-screen-thermostaten ontwikkeld, die uitermate eenvoudig kunnen worden bediend en geprogrammeerd. Ook vanaf de bank, door hen simpelweg uit de houder aan de muur te schuiven. In plaats van veel knoppen en/of een ingewikkelde menustructuur verschijnen op het display eenvoudige symbolen voor bijvoorbeeld dag/nacht-bedrijf, tijdvenster en aan/uit-modus. De symbolen en parameters zijn vanuit elke zichthoek goed afleesbaar.

Wijzigingen per symbool kunnen heel eenvoudig worden ingevoerd door eerst het gewenste symbool en vervolgens de plus- (+) of min- (–) weergave aan te raken. Een bevestiging door 'Enter’, 'Escape’ of 'OK’ is niet nodig. Na het instellen wordt de waarde automatisch weergegeven op het display. Deze intuïtieve bediening is gebaseerd op het bekende „display and touch“-principe, dat steeds vaker wordt toegepast voor de bediening van openbare automaten en consumentenapparatuur.

De thermostaten van Siemens zijn in drie uitvoeringen (REV100, REV200, REV300) leverbaar via de vakhandel, erkende installateurs of de bouwmarkt (afhankelijk van de regio).

Siemens Building Technologies is leverancier van producten en oplossingen op het gebied van persoons- en objectbeveiliging, gebouwautomatisering en klimaatcomfort.

Trefwoorden: Bouw, Installatie, Verwarmingsthermostaten

Contact Siemens Building Technologies

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share