Gemeente Zoetermeer, TARQ en EVO realiseren glasvezelnet

Gemeente Zoetermeer, TARQ en EVO realiseren glasvezelnet van Tarq Information Technology

Door: Tarq Information Technology  21-06-2007
Trefwoorden: Glasvezel, Evo, Galsvezelnetwerk

‘Bedrijven moeten doen waar ze goed in zijn en voor de meeste bedrijven is ICT niet hun business. We bieden onze klanten nieuwe diensten zoals bijvoorbeeld het plaatsen van hun server(s) in onze serverruimte en het onderhoud hiervan. Met een glasvezelkabel maakt het niet uit dat de server bij ons staat. De communicatie tussen de server en de werkplek gaat net zo snel als dat je de server in een kamertje naast het kantoor hebt staan. Vaak zelfs sneller.
Met een glasvezelverbinding beschikken bedrijven over snelle, ongelimiteerde, moderne verbindingen tegen een veel aantrekkelijker tarief, vergelijkbaar of goedkoper dan ADSL.’ sluit Robbert Willems af.

Joost Sitskoorn, hoofd communicatie bij EVO, ziet grote voordelen voor de communicatie met leden. ‘We gaan het merken in onze communicatie met aangesloten bedrijven, politici en onze bestuursleden. We kunnen iedereen sneller en uitgebreider informeren. Ook online vergaderen wordt mogelijk, zodat leden en medewerkers niet onnodig in de auto hoeven te stappen. Daarnaast wordt de marktplaats binnenkort in ons pand gevestigd. EVO zal daarom een centrale rol gaan en blijven spelen in het Gigameerproject.’

Fastfiber levert samen met KPN Gigameerverbindingen aan Zoetermeerse bedrijven en instellingen. Via de marktplaats van Gigameer, die na de zomer operationeel is, kunnen bedrijven zowel diensten afnemen om hun bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen, als diensten aanbieden. Wethouder Emmens: ‘Gigameer is een impuls voor de bedrijvigheid in Zoetermeer én een stimulans voor vernieuwingen in het ICT-dienstenaanbod. Gigameer is uitermate interessant voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en voor non-profitinstellingen.’


******************Einde persbericht********************

Niet voor publicatie/noot voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met
TARQ Information Technology, Patricia Spapé, telefoon: (079) 346 46 34 of
(06) 43 36 49 34 en EVO, Joost Sitskoorn, telefoon: (079) 346 73 34


Over TARQ Information Technology
TARQ Information Technology is een toonaangevende aanbieder van leveranciersonafhankelijke ICT-oplossingen en diensten. TARQ biedt haar klanten het comfort en de zekerheid van zorgeloos werkende automatisering. Daarom is TARQ, the Comfort Provider!®. Zie voor meer informatie www.tarq.nl.

**************************************************

Trefwoorden: Evo, Galsvezelnetwerk, Gigameer, Glasvezel,

Contact Tarq Information Technology

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share