Epson laserprinters krijgen TonerLow® certificaat

Epson laserprinters krijgen TonerLow® certificaat van Tonerlow Global Services

Door: Tonerlow Global Services  19-05-2006
Trefwoorden: Printers, Tonerlow

Epson laserprinters krijgen TonerLow® certificaat


Zoetermeer, 17 mei 2006 – Resellers en consumenten sparen tijd en geld nu TonerLow® Global Services twee Epson-printers heeft gecertificeerd. Het gaat om de Epson AcuLaser CX-11NF kleurenlaser multifunctional en de Epson AcuLaser C2600N kleurenlaserprinter. Gebruikers hebben geen omkijken meer naar de printer want TonerLow® automatiseert, de bijna leeg-signalering en bestelprocedure. De klant heeft voortaan precies op tijd een nieuwe cartridge en de reseller kan zijn dienstverlening uitbreiden en de band met de klant versterken. Een bijkomend voordeel voor de reseller is dat hij geen voorraad hoeft aan te houden, maar wel de facturatie aan de klant verzorgt.

Just in time
TonerLow® werkt eenvoudig en doelmatig. TonerLow® software wordt geïnstalleerd op het netwerk van de klant. Automatisch wordt de status van de cartridges doorgegeven aan Tech Data, het bedrijf dat de logistiek verzorgt. Per printer kan ingesteld worden wanneer een ’bijna-leeg’ signaal verzonden wordt, bijvoorbeeld bij een hoeveelheid yan voldoende voor 200 prints. Tech Data levert precies op tijd de nieuwe cartridges met de gewenste specificaties rechtstreeks aan de klant en zendt tegelijkertijd een factuur naar de reseller. Zowel reseller als gebruiker hoeven geen voorraad aan te houden waardoor het risico van te veel of te weinig voorraad wordt vermeden.

Certificaat-primeur bewust beleid
’Het TonerLow® certificaat voor twee van onze printers geeft reseller en de eindgebruiker zekerheid,’ zegt Jaco van Vuure, Dealer Account Manager bij Epson Benelux, ’Klanten hebben er geen omkijken naar, betalen niets voor deze service en hebben de juiste toner op het juiste moment in huis. Ze hoeven geen dure voorraad aan te houden en grijpen nooit mis. De reseller verzorgt de facturatie aan de klant en kan hem aan de hand van de status tevens adviseren over onderhoud, vervanging of uitbreiding van het printerpark. De verwachtingen van retailer en klant zijn terecht hooggespannen, proeven tonen aan dat het systeem soepel functioneert. Het was ons beleid om als eerste het TonerLow® certificaat te verwerven. Tijdens de ontwikkeling hebben we als een soort proefkonijn Tech Data en TonerLow® onze medewerking verleend.’

Versnellende schakel in de keten
Rob Thijssen, Marketing Manager Components & Supplies van Tech Data is verheugd met de certificering van Epson voor TonerLow. Volgens Thijssen levert TonerLow® resellers extra winst op. “Nu leveren ze een printer met een beperkte marge waarbij tevens de kans bestond dat ze fouten gingen maken door bijvoorbeeld de verkeerde toner te leveren. Dat levert weer kosten in het retourproces op. Veel resellers hebben daarom besloten om geen focus meer te leggen op toners. Met TonerLow® echter kunnen ze snel hun omzet bij hun klant laten groeien.”

Wat de dienst ook interessant maakt, is dat de kosten voor klanten aanzienlijk worden verlaagd doordat het bestelmoment bij de klant wordt weggenomen. “Omdat in de praktijk blijkt dat altijd een flink aantal mensen betrokken is bij het bestellen van een toner. Dat wordt nu minder, want op het moment dat de toner leeg is staat er namelijk al een nieuwe”, aldus Thijssen.

Daarnaast wordt maandelijks een rapport uitgebracht over het printerpark van de klant van een reseller. Hierin staat hoe vaak er per printer geprint is, welke printers er in dat netwerk staan en wat het bijbehorende tonerverbruik is. Voor resellers moet zo in één oogopslag duidelijk worden wanneer een printer aan vervanging toe is en hoeveel toners er besteld worden. Thijssen: “Zo krijgt de reseller ook de kans om een dienst te ontwikkelen rond het adviseren van printgebruik bij de eindgebruiker.”

* TonerLow® silver certificaat is geschikt voor alle netwerkprinters compatible met MIB-protocol waaronder de Epson CX-11NF en de C2600N laserprinters. De kwalificatie “silver” slaat op de signaleringsfunctie voor de toner cartridges; de nog niet gelanceerde kwalificatie “gold” slaat op de signaleringsfunctie voor de status van overige printerdevices.


Over Tech Data
Dit Fortune 500 bedrijf, opgericht in 1974, is uitgegroeid tot vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met toegevoegde waarde. Tech Data en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Producten en diensten omvatten pre-sale en post-sale training, technische ondersteuning, financiering, configuratiediensten en een serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Tech Data is in Nederland gevestigd te Maarssen.

Over Epson
Epson is marktleider als het gaat om digital imaging producten, waaronder printers, projectoren en LCD’s. De bedrijfscultuur van Epson wordt gekarakteriseerd door de creativiteit en deskundigheid van haar medewerkers. Hierdoor biedt het bedrijf haar klanten wereldwijd producten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, functioneel, compact en milieuvriendelijk zijn. Het bedrijf streeft ernaar om natuurlijke bronnen te beschermen tijdens het gehele ontwikkelingsproces. Momenteel zijn 98.480 mensen werkzaam bij Epson, verdeeld over 107 bedrijven in de hele wereld. De omzet in het boekjaar 2004 (31 maart 2004) bedroeg 1.479,7 miljard yen.


Over TonerLow® Global Services
TonerLow® Global Services BV is de organisatie die de dienst TonerLow® heeft ontwikkeld. In samenwerking met distributeurs wordt deze dienst in de markt gepositioneerd.
Doelstelling van TonerLow® Global Services BV is het –merkonafhankelijk- optimaliseren van het bestelproces van printersupplies (waaronder tonercartridges) tussen eindgebruikers, resellers, distributeurs en fabrikanten.

Trefwoorden: Printers, Tonerlow

Contact Tonerlow Global Services

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share