ECO Kompressoren wordt Ingersoll Rand

ECO Kompressoren wordt Ingersoll Rand van Ingersoll Rand Netherlands

Door: Ingersoll Rand Netherlands  07-07-2006
Trefwoorden: Compressor, Perslucht, Kompressor

De krachten gebundeld

Eco Kompressoren uit Vianen, onder meer bekend als leverancier van Ecoair compressoren, heeft een nieuwe naam: Ingersoll Rand. De beide organisaties werken al langer samen: Eco Kompressoren levert al sinds 1994 persluchtsystemen van Ingersoll Rand. Sinds maart 2004 is wereldspeler Ingersoll Rand voor 100 % aandeelhouder van Eco Kompressoren. De nieuwe naam is de laatste stap in het bundelen van krachten.

Directeur Wil van Hees, van voorheen Eco Kompressoren: “In bijna elke industriële omgeving is perslucht noodzakelijk. Of het nu gaat om de besturing van voertuigen, het selecteren van bloembollen of beademing van patiënten, perslucht wordt overal gebruikt. Daarom is het van groot belang een solide, betrouwbare leverancier te zijn van energie-efficiënte persluchtsystemen. Als Eco Kompressoren hadden we de missie niet een persluchtinstallatie te verkopen, maar een perslucht-oplossing te bieden aan onze relaties. Ingersoll Rand houdt er dezelfde missie op na als wij. Mede om deze reden zijn we trots om tot de Ingersoll Rand groep te behoren.

Beursgenoteerd
Ingersoll Rand is een beursgenoteerde, Amerikaanse multinational met meerdere divisies, waaronder Industrial Technologies. Hieronder vallen, naast compressoren, onder meer ook persluchtgereedschappen. Het bedrijf bestaat al sinds 1871 en telt wereldwijd zo’n 40.000 medewerkers verdeeld over 80 productielocaties. De organisatie is innoverend en heeft een sterke Research & Development-organisatie. Daarmee draagt Ingersoll Rand bij aan de winstgevendheid van elke onderneming die een persluchtoplossing nodig heeft.

Prijswinnaar
Tijdens de laatste Industriële Week, won de innovatieve Ingersoll Rand Unigy schroefcompressor met geïntegreerde toeren- en capaciteitsregeling de Proces Innovatie Publieksprijs voor het meest innoverende product. De kracht van de Unigy-serie ligt in zijn flexibiliteit. Wanneer na verloop van tijd het persluchtverbruik bij een onderneming is toegenomen, kan middels een IntelliKey de capaciteit van de persluchtinstallatie worden vergroot en hoeft niet in een nieuwe installatie geïnvesteerd te worden. Dit product heeft ook in 5 andere landen een soortgelijke prijs in ontvangst mogen nemen.
Woordvoerder Van Hees: “En toch verandert er weinig voor de relaties van Eco Kompressoren. De naam verandert dan wel in Ingersoll Rand, maar we blijven een solide, betrouwbare leverancier van energie-efficiënte persluchtoplossingen. De service blijft het belangrijkste, we hebben gewoon onze krachten gebundeld.”

Voor meer informatie:
Ingersoll Rand
Lange Dreef 10
4131 HN Vianen
tel: 0347 329 393

Trefwoorden: Compressor, Eco Kompressoren, Ingersoll, Kompressor, Perslucht,

Contact Ingersoll Rand Netherlands

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share