Intertaste implementeert HAI*QPM SAP fabriekssoftware in de Cloud

Door: HAI QPM BV  05-12-2012
Trefwoorden: Webbased Software, Productie Software, OEE Software

Intertaste kiest HAI*QPM fabriekssoftware in de Cloud  
Zwijndrecht, 19 september 2012 –  Intertaste, een Europese topspeler op het gebied van productie van soepen, sauzen, kruiden en specerijen, is gestart met de implementatie van HAI*QPM. Intertaste maakt gebruik van HAI*QPM via de “Cloud” vanuit het HAI*QPM datacentrum bij Fujitsu. Het enthousiasme voor HAI*QPM was zo groot dat Intertaste besloot om een lopend project met een concurrerende leverancier af te breken en verder te gaan met HAI. De geplande live datum van 1 januari komt door deze switch niet in gevaar.  
Verbeterde informatievoorziening voor de werkvloer
Met HAI*QPM wordt productie- en kwaliteitsinformatie real-time inzichtelijk gemaakt en getoetst ten opzichte van de normen. Zodoende is non-conformance in één oogopslag voor iedereen zichtbaar, en kunnen allerlei productie- en kwaliteitsrapportages en analyses eenvoudig worden gegenereerd. Dit stelt Intertaste in staat om een aanzienlijke verbeterslag te maken in de informatievoorziening ten behoeve van de vrijgave van batches en de optimalisatie van de productieprocessen. Ook wordt het dagelijks werk van de operators in de fabriek en de kwaliteitsafdeling vereenvoudigd en verrijkt.  
Beter, eenvoudiger, sneller en goedkoper……
De ambitie om de informatievoorziening voor de werkvloer bij Intertaste te verbeteren bestond al langer. Intertaste was daarom al eerder gestart met de implementatie van een ander softwarepakket om dit te realiseren. Deze implementatie verliep echter niet naar tevredenheid. “Toen kwamen we in contact met HAI en zij lieten zien dat het beter, eenvoudiger, sneller en goedkoper kon. Toen we dit nog eens bevestigd zagen bij een bezoek aan één van hun klanten, was de keus snel gemaakt”, aldus Fred Nijskens, QESH- mananger Intertaste Nijkerk.  
SAP & Cloud
HAI*QPM is een cloud applicatie, ontwikkeld op het SAP Netweaver platform en past daarmee in de corporate strategie van Intertaste voor SAP software. Intertaste maakt gebruik van het HAI*QPM datacentrum van Fujitsu, waar de cloud-applicatie beheerd wordt voor de HAI*QPM eindgebruikers. Het grote voordeel hiervan is dat Intertaste zelf de software niet hoeft te installeren en beheren en geen server hoeft aan te schaffen. Ook beschikt Intertaste hiermee altijd over de laatste versie van de software. Wanneer Intertaste in de toekomst ook haar andere fabrieken wil voorzien van HAI*QPM, dan is dit in het datacentrum in 5 minuten geregeld.  
Proef op de som
In het HAI*QPM datacentrum werd speciaal voor Intertaste in korte tijd een volledig werkende pilot gerealiseerd. Zo kon Intertaste een goed begrip krijgen hoe snel en eenvoudig HAI*QPM kan worden geïmplementeerd en beheerd. “Doorslaggevend waren daarna de rapportages en analyses die direct beschikbaar zijn zodra het systeem met data is gevoed“, aldus Dirk van Loon, die als extern projectleider het project bij Intertaste begeleidt.  
Over HAI
HAI uit Zwijndrecht (www.hai.nl.) biedt unieke software voor productie en kwaliteit op de fabrieksvloer, en rekent de top van de industrie tot haar klantenkring. HAI is één van de “early-adopters” van het zogenaamde SaaS-concept waarbij de software als een dienst via internet wordt aangeboden (ook wel cloud computing genoemd). HAI*QPM wordt in Europa succesvol gebruikt door Pepsico, Aviko/Cosun, Elopak en Yakult.  
Over Intertaste
Intertaste (met productielocaties in Nijkerk, Utrecht en Puttershoek (www.intertaste.eu))  ontwikkelt en produceert soepen, sauzen en kruidenmengsels op basis van natuurlijke ingrediënten. *** Noot voor de redactie *** Voor meer informatie over dit bericht wendt u zich tot HAI, Peter de Haer, tel.: 078 6135 666, email:pdehaer@hai.nl Fruiteniersstraat 45, 3334 KA Zwijndrecht -The Netherlands, T +31 (0)78 613 5666, www.hai.nl

Trefwoorden: OEE Software, Productie Software, Quality Software, Webbased Software,

Andere producten en diensten van HAI QPM BV

05-12-2012

HAI*QPM fabriekssoftware in Fujitsu Cloud

HAI*QPM SAP fabriekssoftware in Fujitsu Cloud


20-09-2010

Sonneveld gestart met HAI*QPM software voor productie en kwaliteit

   Zwijndrecht, 20 september 2010 – Sonneveld, een toonaangevende leverancier van bakkerijgrondstoffen, is gestart met de implementatie van de HAI*QPM


11-08-2010

HAI*QPM

Met de real-time informatie die HAI*QPM biedt kan het productieproces worden geoptimaliseerd door het vroegtijdig signaleren van afwijkingen in het productieproces, het strategisch inzichtelijk maken van mogelijkheden voor kostenbesparingen in het productieproces (gewichten, vocht%, vermindering afkeur, vermindering stilstanden, verhogen output, etc.).