Van Houtum van start met productie-informatiesysteem HAI*QPM via internet

Van Houtum van start met productie-informatiesysteem HAI*QPM via internet van HAI QPM BV

Door: HAI QPM BV  24-06-2011
Trefwoorden: Software, Kwaliteitsmanagement, Webbased Software

 

Zwijndrecht, 22 juni 2011 Van Houtum, zelfstandig producent van hygiënepapier en innovatieve washroom oplossingen voor professionele eindgebruikers, is gestart met de implementatie van HAI*QPM, het succesvolle real-time fabrieksinformatiesysteem voor productie- en kwaliteit.  Van Houtum maakt gebruik van HAI*QPM middels het SaaS-concept (Software-as-a-Service), waarbij de software als een dienst ter beschikking wordt gesteld via internet. HAI*QPM is ontwikkeld op het SAP Netweaver Platform, en sluit hiermee aan op de SAP ERP-strategie binnen Van Houtum.

Real-time (non)conformance voor kwaliteit- en productie

Tijdens het produceren van de papierrollen, worden in het ABB productiebesturingssysteem allerlei procesinstellingen en meetwaarden vastgelegd. Deze worden automatisch doorgesluisd in HAI*QPM en daar real-time gevisualiseerd zodat direct inzichtelijk is of alle proceswaarden binnen de gestelde normen blijven. Operators en engineers hebben hierdoor een beter overzicht over het proces en kunnen sneller ingrijpen om afwijkingen te voorkomen.

Tijdens het productieproces worden allerlei kwaliteitscontroles uitgevoerd. Deze controles worden handmatig vastgelegd in HAI*QPM. Zo ontstaat een complete database waarin alle informatie over de procesomstandigheden en de productkwaliteit samen zijn vastgelegd. Met deze informatie kan tracking en tracing worden vereenvoudigd en het productieproces verder worden geoptimaliseerd.

SaaS (Software as a Service)
Vanuit het HAI*QPM datacentrum van Sogeti wordt de software centraal beheerd, en heeft de fabriek eenvoudig toegang via internet. Hiermee wordt praktisch vorm gegeven aan het Software as a Service (SaaS) concept, waarbij de software centraal wordt geïnstalleerd en via internet toegankelijk is voor de gebruikers. Op deze manier kunnen bedrijven eenvoudig software in gebruik nemen (als een dienst), en wordt installatie en beheer van de software centraal door het datacentrum geregeld. HAI is één van de “early-adopters” van het bovengenoemde SaaS-concept.

Trefwoorden: Kwaliteitsmanagement, Mes Software, Productie Software, Quality Software, Saas software, Software, SPC Software, Webbased Software,