SymFormation implementeert QIS bij Coroos

Door: Symlad  07-11-2012
Trefwoorden: Mes

    

PERSBERICHT           

 Kapelle / Dordrecht,  oktober 2012

SymFormation implementeert QIS software voor de registratie en analyse van productie- en kwaliteitsgegevens bij Coroos

SymFormation is gestart met de eerste fase van de implementatie van QIS bij de beide vestigingen van Coroos. In deze eerste fase wordt een groot deel  van de informatie die op de werkvloer benodigd is, verzameld in QIS. Vervolgens kunnen deze gegevens op eenvoudige wijze worden geanalyseerd. In deze eerste fase worden koppelingen met het nieuwe ERP pakket van Coroos (M3 van Lawson) en Eclarion gerealiseerd.

In de tweede fase zullen onder meer koppelingen worden gerealiseerd met de PLC’s in de beide vestigingen.

Belangrijke redenen om QIS in combinatie met M3 te implementeren zijn de noodzaak om mee te kunnen blijven groeien met de eisen vanuit de markt en het kunnen implementeren van de best business practices in de Food. Door de keuze van een moderne standaard oplossing verwacht Coroos haar groeiambities te kunnen blijven verwezenlijken. Coroos: We hebben bewust gekozen voor een standaard oplossing met een brede basis in de voedingsmiddelenindustrie, zodat we kunnen profiteren van de nieuwe ontwikkelingen in de software voor onze branche. Met name de flexibiliteit, het gebruiksgemak  en de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze de software aan te kunnen passen en uit te breiden sprak ons zeer aan.

“We zijn erg blij dat Coroos voor onze oplossing heeft gekozen omdat het goed aansluit bij onze huidige markt en omdat de ideeën die men bij Coroos heeft om het gebruik van QIS in de beide vestigingen uit te breiden en uiteindelijk zoveel mogelijk over te gaan op een papierloze fabriek zeer goed aansluiten op onze visie op de fabriek van de toekomst”, aldus Evert van Ballegooie, directeur SymFormation.

Profiel Coroos

Sinds 1957 produceert het familiebedrijf Coroos Conserven B.V., opgericht door Cor Oostrom, groente- en fruitconserven. In de 60-er jaren werd er alleen groente en fruit in blikverpakking verwerkt.Vanaf 1982 is hier glas aan toegevoegd en als derde verpakkingsvorm is in 2003 kunststof erbij gekomen.De productie wordt gerealiseerd in twee uiterst moderne vestigingen: Geldermalsen en Kapelle, die zich midden in het groente- en fruitteeltgebied van Nederland bevinden.  Kenmerkend voor het bedrijf zijn een goede afstemming op de vraag van de consument en een grote efficiency. Hierdoor is Coroos Conserven een van de grootste private labelfabrikanten van Europa en heeft zij een sterke positie binnen de Europese retail-levensmiddelenmarkt opgebouwd.

Profiel SymFormation

SymFormation is een jonge onderneming, die gespecialiseerd is in MES software voor de voedingsmiddelenindustrie en de koppeling met ERP software. De software is gebaseerd op de standaard software van QiSoft (QIS) aangevuld met eigen add-ons voor onder ander planning, onderhoud en OEE. In principe kunnen we daarmee alle benodigde software tussen ERP en de werkvloer (PLC’s/Scada) afdekken. Onze software wordt bij een groot aantal bedrijven in de voedingsmiddelen industrie gebruikt. SymFormation is de exclusieve dealer van QIS in de Benelux. QIS wordt ontwikkeld door QiSoft met vestigingen in onder meer Groot Brittannië en de Verenigde Staten.

Voor nadere Informatie:

E.D. van Ballegooie

Telefoon             : +31 (0)6 54 256525

E-mail                   :

Web                      :

:

Trefwoorden: Mes